Søndag ettermiddag arrangerte Berg Eiendom og Eiendomsmegler1 salgsstart for de 39 planlagte leilighetene i Moafjæra. Byggetrinn 1 markerer starten på utviklingen av den siste tomten på Moan, som vil gjøre Moanområdet til komplett bydel i Levanger Sør.

- Det ble en hektisk salgsstart. Vi skrev kontrakter så blekket sprutet, så dette var kjempeartig. Jeg har egentlig aldri opplevd noe lignende, siden vi er forsiktige med å bruke slike salgsstarter. Om det ikke kommer folk, blir det nedtur. Men vi har hørt at opp mot 150 personer var innom Jordbærpikene i løpet av arrangementet, så dette ble kjempeartig, sier ansvarlig eiendomsmegler John Arne Hoven ved Eiendomsmegler1 Midt-Norge.

– Beliggenheten appellerer Moafjæra hadde salgsstart søndag ettermiddag. Mange interesserte hadde møtte opp. 19 solgte

Mandag ettermiddag var det registrert 19 solgte leiligheter i Moafjæra. Derav fire av ni i borettslaget og 15 av 30 selveierleiligheter. Det er et tall Hoven er meget fornøyd med etter det første døgnet med salg.

- Å selge halvparten så fort er veldig bra i tiden vi er inne i. Leilighetene som er solgt er spredt ganske bra utover byggene og etasjene. Derfor er det fortsatt igjen gode leiligheter både på toppen og av mindre leiligheter, sier Hoven.

De to største leilighetene i femte etasje, som koster sju millioner kroner hver, er foreløpig ikke solgt. Men salget av flere store leiligheter er allerede unnagjort.

- I prisklassen fra 4,5 millioner kroner og opp til 5,2 millioner kroner har vi solgt åtte leiligheter. Det er bra til å være Levanger, sier Hoven.

Knuser prisrekordene Du må ha en del millioner til overs for å kjøpe toppleilighetene med «den beste beliggenheten Levanger noen gang har sett». Bygging i mars?

Utbyggerne i Berg Eiendom har satt en grense på 70 prosent salg før byggestart kan iverksettes. Det tror Hoven vil bli realisert innen rimelig tid.

- Vi ligger godt an etter søndag, og jeg anser det som svært realistisk at byggestart blir i mars/april, sier Hoven.

Deretter venter en perioden på 16-18 måneder med bygging før byggetrinnet står klart til innflytting.

1000 kvadratmeter helsesenter på Moan «Helsehuset Moafjæra» vil bestå av tre-fire allmennleger, legespesialister innen hud, øyespesialister og psykiatri. Ubestemte

Nå venter en hektisk periode for meglerne Hoven og hans kollega Thea Brenne, som sammen skal følge opp interesselista og gjennomføre verdivurderinger på potensielle kjøperes leiligheter.

- Mange sier det er spennende å høre om prosjektet, selv om de langt fra har bestemt seg for å kjøpe. Nå jobber vi med å ta takst på boliger for interesserte, og skal jobbe aktivt med salg framover, sier Hoven.