– Begge kom seg ut, og begge er fysisk uskadd. Det er det aller viktigste, sier gårdeier Einar Skjetnemark. Han var hjemme i sin egen bolig, to kilometer unna gården Mikkelhaug hvor produksjonen av fruktcider foregår.

De to kvinnene jobber på anlegget og bor i en hybelleilighet i andre etasje på bygningen. Begge ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

– Jeg fikk telefon, og da jeg kom hit var slokkingen i full gang. Det har vært nokså hektisk. Foreløpig har jeg ikke den store oversikten over forløpet, sier Skjetnemark. Han har umiddelbart ingen ide om brannårsak.

Bygningen som ble flammenes rov er selve produksjonshallen hvor råvarene av frukt og bær foredles til drikke. I tillegg huser det kontorer og et gårdsutsalg, samt hybelleiligheten i andre etasje.

– Bygningen er å regne som tapt, slik jeg kan bedømme det nå. Derimot ser det ut til at vi berger to hus som ligger ganske nræme. Det ene er et kjøle- og fryselager, og det andre er en garasje, forteller Skjetnemark.

Han har ikke rukket å tenke mye framover i tid, men naturlig nok blir det en stopp i produksjonen. Alt av produksjonsutstyr går med i brannen.

– Men når jeg står midt oppi elendigheta og ser dette, så er jeg bestemt på å bygge det opp igjen. Jeg har brukt ti år på å bygge anlegget, og det skal ikke forsvinne med dette, sier 73-åringen.

Utover kvelden blir han på gården for å se hvor det hele ender opp.

– Det blir for tungt å forlate det. Jeg må følge det til ende, sier han.