Brannsjef Håvard Bye i Brannvesen Midt IKS fikk seg en vekker da mobilladeren eksploderte hjemme. Nå bruker brannvesenet erfaringen til å advare andre mot å lade mobiler om natta, og ber folk om å spre informasjon på Facebook.

-Til tross for brannfaren lader 7 av 10 nordmenn mobilen sin om natta. Blant ungdom er tallet enda høyere, skriver Brannvesenet.

- Datteren vår fortalte at hun hadde sett gnister idet det smalt. Jeg er glad for at vi var våkne, at vi var hjemme og at laderen ikke befant seg i nærheten av noe brennbart, sier Bye til Adresseavisen.

Mobilladeren til Bye eksploderte idet den ble satt til lading.

- Hadde de ikke vært hjemme, kunne dette gått skikkelig ille, skriver Brannvesen Midt IKS på Facebook og oppfordrer videre til å vise ladevett:

Alt som lader kan forårsake brann. Vær derfor våken og til stede når du lader. Husk også å ta alle ladere ut av kontakten når de ikke er i bruk. Mange tar altfor lett på dette med bruk av elektriske apparater når de ikke er til stede i hjemmet eller lader når de sover.Del gjerne og spre budskapet med alle du kjenner!

Håvard Bye fikk seg en vekker. Foto: Roger M. Svendsen