– Samkommunen skal være et alternativ til kommunesammenslåing,ikke en forløper, sier ordfører Bjørn Iversen i et nyttårsintervju medInnherreds Folkeblad Verdalingen.

Må ta debatten

– Fikk kommunen noen riper i lakken i året som har gått?

– Jeg vil ikke kalle det riper i lakken, men på tampen av åretfikk vi en frisk diskusjon om samkommunen. Den debatten vil fortsette inn i2014. Jeg mener det er nødvendig å ta denne debatten.

– Vil du og ordføreren i Levanger bli enige?

– Vi er ikke uforlikt, men vi er uenige i sak. Vi har et uliktmålbilde. Jeg mener vi må være tydelige på at det er kommunestyrene sombestemmer, og ikke samkommunen. Vårt målbilde er at samkommunen skal være etalternativ til kommunesammenslåing, ikke en forløper.

Venter på regjeringen

Verdalsordføreren vil fortsette å samarbeide på en del områder,men han vil ikke at kommunen skal bli spist opp bitvis for til slutt å havneinn under Levanger kommune.

– Det er ikke bare å klaske sammen to bedrifter og tro at detgår bra. Jeg er enig med regjeringen i at vi må se på kommunestrukturen, men vivet så lite om hva regjerningen tenker om rammer og mål. Derfor mener jegtimingen også er gal for å tenke storkommune. Dersom Verdal og Levanger skalbli slått sammen, synes jeg at folket skal få si sin mening gjennom enfolkeavstemning. Da må vi sørge for å være i en reell valgsituasjon, sierordfører Bjørn Iversen.