Torsdag 29. juni ble Per Erik Garli sin begravelse holdt i Vuku kirke.

Det var enormt mye folk som ville være med på den siste reisen til Garli. Det var tendenser til parkeringskaos i øvre del av Vuku sentrum. Kirka var stappfull med folk, mange måtte nøye seg med å stå utenfor kirka, eller sitte i kirkestua under begravelsesseremonien.

Det var natt til 18. juni at den profilerte Ap-politikeren døde uventet i eget hjem. Han ble 54 år gammel.

Det var mange som ble sittende på krakk i midtgangen i Vuku kirke. Foto: Frank Årstadvold

Begravelsen startet med preludium. Kalle Garli hadde med seg Ronni Garli på perkusjon og Andre Dyrstad på piano. De spilte «Vømmøldalens siste vår» av Hans Rotmo.

Trist dag

Forrettende prest var John Halvor Berg. Han sa i sin åpning at det var en trist dag i Vuku kirke.

– Vi vil egentlig ikke være her. Det er så meningsløst at noen skal dø i såpass ung alder. Men nå er vi samlet her i Vuku kirke. Den samme kirka hvor Per Erik ble både døpt og konfirmert. I dag for å ta et siste farvel, sa Berg.

Flere minnetaler etter Per Erik Garli ble holdt i Vuku kirke torsdag 29. juni. Her er han avbildet i forbindelse med et tidligere intervju i Innherred. Foto: Tor Ole Ree (arkiv)

Presten fortalte om en samfunnsengasjert person som lærte å lese allerede i en alder av fire år. Per Erik Garli leste store mengder med bøker. Det ble sagt at Garli var en teoretiker, som hadde et godt minne og som var ekstremt flink med tall. Dette gjenspeilet seg i hans yrkeskarriere, han ble utdannet økonom, og jobbet med økonomi, regnskap og lønn i Verdal kommune.

Kontinuitetsbærer

Økonomisjef i Verdal kommune, Helge Holthe, sa i sin minnetale at Garli var en som ble lyttet til på rådhuset, og at han hadde en enormt stor oversikt på mange fagområder ved økonomiavdelinga.

– Begrepet kontinuitetsbærer. Det er ingen tvil om at Per Erik, med sin store kunnskap og mange års erfaring var en kontinuitetsbærer. Han var en god samtalepartner, med glimt i øyet, som skapte trivsel på arbeidsplassen, sa Holthe.

Rettferdighetssans

Tor Martin Nordtømme holdt minnetale på vegne av Verdal Arbeiderparti. Per Erik Garli var medlem i Arbeiderpartiet i hele sitt voksne liv.

– Per Erik var en veldig aktiv skikkelse i Verdal Arbeiderparti. Han hadde en stor rettferdighetssans og ideologien i bakhodet når han engasjerte seg eller uttalte seg. Han var en verdalspatriot og opptatt av å utvikle verdalssamfunnet til det bedre for alle. For oss i partiet var han en ressurs og en god kamerat i tykt og tynt, sa Nordtømme.

Nordtømme sa at Garli var for mange i partiet en veldig god kamerat.

Tor Martin Nordtømme sa i sin minnetale at Per Erik Garli var en person som hadde hatt en enormt stor rettferdighetssans. Foto: Frank Årstadvold

– Om noen av hans partikamerater hadde det litt vanskelig, så slo han gjerne på tråden. Han spurte alltid hvordan det gikk med familien. Han var for øvrig forbilledlig til å snakke varmt om sin egen familie, og spesielt sine barn, som han elsket enormt høyt, fortalte Nordtømme.

Etter minnetalene fremførte Kalle Garli «Som en føggel» skrevet av Lars Erik Fisknes.

Sportsinteressert

Presten leste opp minneord på vegne av barn og søsken. Per Erik Garli fikk sammen med Lillian, barna Petter, Ola og Anna. Det som var et gjennomgangstema i kirka i dag, var hvor høyt Garli satte barna sine. Det ble tendens til latter da det ble fortalt at barna hadde sagt om sin far at han pleide å si nei først, men dette endte ofte opp med å endres til ja.

Det ble trukket frem at Garli hadde en stor interesse for sport, quiz og ulike kortspill. Det ble samtidig fortalt at han som far var enormt engasjert både som trener og som oppmann innen fotball. Det var ikke få timer han hadde tilbragt på sidelinjen i sammenheng med fotball med sine barn, ble det fortalt.

Kalle Garli hadde med seg Ronni Garli og Andre Dyrstad. De fremførte vakker musikk. Foto: Frank Årstadvold

Kalle Garli sang deretter «Så många mil, så många år» av Sven-Ingvars, før forsamlingen reiste seg og sang «Deilig er jorden». Som postludium ble den velkjente arbeidersangen «Syng høyt kamerater» av Stein Ove Berg fremført, samtidig som kisten ble båret ut av kirken.

Ved graven ble «Fager kveldssol smiler» sunget. Øvrige salmer som ble sunget i kirken var «Deg være ære» og «Alltid freidig».

Forsamlingen i Vuku reiste seg da de sang den siste salmen inne i kirken, «Deilig er jorden». Foto: Frank Årstadvold