81-åringen Solfrid Grande rappet i helgen om mangelen på omsorg for eldregenerasjonen i en musikkvideo med musikk skrevet av Frank Scott og video produsert av elever fra ungdomsbedriften Vision Media UB ved Levanger videregående skole. Innherred omtalte saken først fredag kveld, og en lang rekke medier kastet seg deretter på. Både NRK, VG, Adresseavisen og Dagbladet omtalte saken og intervjuet Grande om rappen hun ga Scott stikkordene til basert på sin egen irritasjon over eldreomsorgen i Norge. Målet om å vise hvor urettferdig eldre behandles med for få ressurser til skikkelig eldreomsorg i norske institusjoner var dermed nådd til fulle.

Tok av i riksmedia

Dagbladet la ut musikkvideoen på sin egen Youtube-konto lørdag, og søndag formiddag hadde videoen fått hele 8.000 treff på et knapt døgn. I tillegg kommer visninger via VG og NRK. I tillegg har saken blitt lest over 21.000 ganger på innherred.no siden fredag.

- Jeg blir stum. At det skulle bli en slik respons hadde jeg aldri trodd, sier hun på telefon søndag formiddag.

- Jeg tar det hele ganske rolig. Jeg er rolig anlagt, så dette tåler jeg godt. Det er bare så fint at så mange som mulig får sett innslaget og at det fenger folk litt, sier hun.

- Blir det en oppfølger med ny rap, da?

- Hehe, nei, det tror jeg ikke. Det var artig å prøve, men det er nok med en gang, sier hun.

Bare positivt

Selv holdt hun prosjektet rimelig hemmelig for alle rundt seg, og overraskelsen ble stor selv for familien i helgen da videoen ble offentliggjort. Siden har det gått i ett med intervjuer og responsen har vært enorm med tilbakemeldinger til familien og ikke minst i kommentarfelt på Internett.

- Jeg håper at folk som sitter i styre og stell nå tenker over budskapet, sier hun.