- Det var en tilfeldighet at jeg begynte å selge Hiace til Afrika. Det begynte etter en gang jeg hadde tatt på meg jobben å skifte en Hiacemotor. Da kom jeg i kontakt med noen som kjøpte opp gamle Hiacer for eksport til Afrika. Så ballet det bare på seg, forteller Vidar Haga.

Gamle Toyota Hiace importert fra Norge skal visstnok være populære i land som Nigeria, Etiopia og Angola.

- Mange afrikanske land har samme avgiftssystem som i Norge og de må til Norge for å finne gamle biler som er gamle nok, sier Haga.

Motorgarasjen

I 2001 kjøpte han hus i Åsen og ikke så rent tilfeldig var det bussgarasje på tomta han kjøpt.

- Jeg har bestandig likt skruing og kjøretøy. Det blir aldri stor nok plass til biler, smiler Haga, som i 2002 startet enkeltmannsforetaket «Motorgarasjen».

- Det har blitt mer enn en fulltidsjobb, men jeg har også en 60 prosent stilling i Skala Maskon. Selv om han til stadighet har tomta full av Toyota Hiace som skal mekkes, har han bestemt seg for å beholde jobben på maskinbyggfirmaet.

- Faglig har jeg mer å hente derfra og du har det sosiale miljøet, sier Haga.

Ren profitt

Han forteller at mange tror at bilene sendes til Afrika som bistand.

- Dette er ikke nødhjelp, men ren profitt og forretning i alle ledd. Hiace er spesielle biler som er robuste og har godt rykte. Når de kommer til Afrika blir bilene som regel levebrød for noen. Folk kjøper bilene for å bruke dem til minibuss og drosje, forteller Haga.

Ofte blir bilene fylt opp med ettertraktede varer.

- Som regel er det snakk om elektronikk eller bildeler. Også er det faktisk en kunde som fyller bilen med engangsbleier. I hjemlandet hans er det ikke like lett å få tak i engangsbleier og han selger dem med fortjeneste, forteller Haga.

Utleie

Det var etterspørselen som gjorde at Haga satset på Hiace.

- I tillegg ville jeg konsentrere meg om én type, for å spesialisere meg på akkurat den bilen. Så da ble det Hiace. Du finner ikke noen bil som tåler like mye bruk og misbruk som Toyota Hiace, sier Haga.

Han både selger og leier ut bilene.

- For to år siden startet det opp et firma som hadde behov for biler. Først begynte jeg å leie ut fire biler, nå leier jeg ut femten. Det er til et firma som bygger veg. Da kan det lønne seg å leie gamle biler ettersom de uansett får en røff behandling. Det blir dyrt med nybiler når de uansett får en del bulker, sier Vidar Haga.