Egentlig skulle skirennet gå 8. februar, men ny dato er søndag 9 mars.

– Rennet utsettes på grunn av snømangel og når det heller ikke er varslet snø de neste ti dager vil det bli vanskelig å få gode forhold til 8. februar. Derfor velger vi å utsette allerede nå slik at det ikke blir spekulasjoner og usikkerhet rundt arrangementet, sier rennleder Kenneth Skjerve.

Mangler bare snøen Det meste er klart for langrennsutgaven av Tour de Tomtvatnet. Men så var det snøen da. Massemønstring

Turrennet med start og innkomst i Markabygda, kombinert med skileik ved stadion, har som mål å få folk i alle aldre ut på ski denne dagen.

– Skal vi få til den massemønstringen vi ønsker, trenger vi snø. Både for å gjennomføre arrangementet, men også for at folk skal ha anledning til å prøve skiene i forkant, sier Skjerve.

Trimsatsing på ski, sykkel og løp Tour de Tomtvatnet utvides til å bli et trippelarrangement. Først ut er skirennet 8. februar. Skihelg i Levanger

Rennet blir flyttet til søndag 9. mars. Helga 7-9. mars blir dermed ei hel helg for skifolket i Levanger. Skogn har Levangermesterskap (LM) stafett på fredag, Nessegutten arrangerer LM individuelt lørdag og helga avsluttes med TdT Ski på søndag.