Eneste sak

Som eneste tema for behandling står «personalsak». Møtet gjennomføres som et telefonmøte blant styrets åtte faste medlemmer mandag ettermiddag (5. februar).

- Vi skal behandle det varselet som av legene ble lagt ut offentlig før helga, sier styreleder Alf Daniel Moen.

Her lister legene opp en rekke momenter de mener er kritikkverdige, og i innlegget ber de direktør Torbjørn Aas om å gå av som direktør.

- Det er ingen tvil om at dette er en krevende situasjon for helseforetaket. Det er også utgangspunktet for at jeg kaller inn til ekstraordinært styremøte.

Vil ikke forskuttere

- Hvordan forholder du deg som styreleder til konfliktnivået i helseforetaket?

- Nå skal vi diskutere dette i styremøtet i dag.

Alf Daniel Moen legger til at han ikke ønsker å forskuttere noe.

- Blant legene er det stor misnøye med direktøren. Leger ber direktøren gå av. De lister opp en rekke, til dels alvorlige beskyldninger. Hva er din reaksjon på det?

- Det er det vi skal drøfte i møtet.

- Blir det et langvarig møte, tror du?

- Det vet jeg ikke. Styret er jo løpende orientert, og sånn sett blir dette en oppsummering og en gjennomgang. Så får vi se hva som kommer ut av møtet i form av tiltak.

- Legene som står bak innlegget mener intern varsling er forsøkt, men at direktøren ikke har villet forstå situasjonen og alvoret, og peker på at styret heller ikke griper ikke inn.  Hva tenker du om det?

- Dette har vi jobbet med i lang tid, i tråd med retningslinjene for varsling og i dialog med varsler. Jeg mener det er gjenomført etter boka. Så langt er imidlertid sakene ikke avsluttet. Det ekstraordinære møtet i dag er et ledd i det arbeidet. Tiltakene blir formulert heretter.

Uenige i kritikken