I en artikkel i Trønder-Avisa i fjor høst gikk Lasse Takle sterkt i møte med synet på Olavssteinen som en relikvie. Den store interessen for denne steinen en knyttet til spekulasjonene om hvorvidt dette kan ha vært den samme steinen som Olav Haraldsson, ifølge en del av sagalitteraturen, skal ha lent seg på da han fikk banesår i slaget på Stiklestad. Takle rettet et kritisk blikk på en del av oppfatningene som framkommer i Idar Kjølsviks bok “Olavssteinen”, og han omtalte deler av innholdet som humbug. På bakgrunn av dette har SNK invitert Lasse Takle til å presentere sitt syn på denne saken under førstkommende onsdagstreff.

Skal formidle alle synspunkt

Lasse Takle er pensjonist og tidligere lektor ved Levanger videregående skole.  Han omtaler seg selv som ateist og stiller spørsmål ved hele det trosunivers Kjølsvik inviterer oss inn i med boka “Olavssteinen”. Stiklestad Nasjonale Kultursenter skal formidle alle sider ved det som rører seg omkring Olavsarven.

– Kritiske søkelys mot det som berører denne virksomheten er en nødvendig del av dette oppdraget, sier fagsjef og konservator Per Steinar Raaen ved SNK og legger til at Takle for øvrig er kjent som en knakende god formidler.