–Vi må sette standarden med en gang. Laget prøver å ta seg sammen nå frem mot Tynset-kampen. Vi skal være tøffere i boksen og førsteforsvarsjobben.

Abdullah Almanea er tydelig på at det defensive må strammes opp fremover. Han mener også at de i utgangspunktet burde ha vunnet de siste kampene.

–Vi burde ha vunnet både mot Tillerbyen og Orkla egentlig. Det gjelder også til helgen mot Tynset. Vi er et bedre lag enn alle dem. Men det blir for seint om vi skal slippe inn to-tre mål før vi begynner å spille bra, påpeker Almanea

Comeback

Verdalingen selv gjorde comeback i vår. Omtrent halvveis i vårsesongen, entret han matta for første gang denne sesongen. Etter to år borte fra fotballen, så kriblet det i beina i år.

–Det er to år siden jeg la skoene på hylla. Først sluttet jeg i Levanger, selv om jeg hadde en god sesong der. Faktisk skulle jeg skrive under på kontrakt. Men, motivasjonen min var så lav. Deretter gikk jeg til Verdal, men etter et par måneder sluttet jeg der også. Jeg orket rett og slett ikke mer fotball, forteller Abdullah til avisa.

Frem til nå har han drevet på med vektløfting og bodyfitness. I tillegg har han studert økonomi og administrasjon ved Nord universitet. Det kommende studieåret skal han skrive bachelorppgave.

Nå er han imidlertid tilbake for fullt på fotballbanen igjen.

–Plutselig var motivasjonen for fotball tilbake igjen. Jeg hadde et møte med Nils Petter Austad, der jeg sa hvor motivert jeg var for å gjøre comeback. Nå er jeg med for fullt, sier Almanea.

Etter en periode med trening, så ble han fort kampklar. Men, han innrømmer at det har vært til tider tøft å komme på det nivået som kreves i 3. divisjon.

–Det verste er kondisjonen. Teknikken og ballfølelsen kom kjapt. Det har vært tungt for meg til tider, fordi jeg har trent to økter daglig for å henge med. Kondisjon er imidlertid en treningssak, så her er det bare å trene.

Vil spille ving

Han har både spilt indreløper og ving denne sesongen. Selv har han et ønske om å spille på kanten.

–Jeg liker meg aller best som ving i vårt system. Vi er ikke så spillende, så derfor føler jeg at ving er den plassen jeg utretter mest, forteller Abdullah til Innherred.

Videre skryter han av Trond Viggo Toresen, som han mener er viktig for laget.

–Vi har et veldig bra lag, og jeg synes vi har gode spillere i alle posisjonene. Jeg mener utvilsomt at vi kan gjøre det svært bra, og et opprykk ikke er umulig. Spesielt er Trond Viggo viktig for oss. Han klarer å sørge for ro i laget, slik at vi ikke stresser med ballen. Jeg liker at vi prøver å spille langs bakken, og der er han viktig.

Topplag

Avslutningsvis påpeker Almanea at Verdal har potensial til å vinne mot alle lagene i divisjonen.

–Som sagt er ikke opprykk umulig. Jeg mener vi kan slå både RBK 2 og Byåsen i høst. Du skal ikke se bort ifra at det skjer, forteller han til Innherred, før han skryter av Austad:

–Nils Petter har gjort en god taktisk jobb. Det har vært svært viktig og avgjørende for oss. Flere ganger har han truffet på byttene i kampene. Det har resultert i flere seire til oss.

Kampen mot Tynset kan du se direkte på innherred.no lørdag klokken 16:00 (+).