– I Levanger står trehusene svært tett, og de er også høyere enn i Lærdal. Det er ingen tvil om at en brann vil gi oss enorme utfordringer, sier brannsjef Arnstein Kvelstad i Innherred samkommune brann og redning.

Skremmende

– Bybrann er uten tvil det store marerittet. En skulle ikke tro at det kunne skje i 2014, men det kan det altså, sier Kvelstad. Han mener beredskapen er god hvis en brann skulle oppstå i Levanger sentrum.

– Vi er så heldig at vi har høydeberedskap, det er svært viktig å komme opp i høyden for en effektiv brannslokking. I Levanger har vi et mannskap på 25 som kan kalles ut, i tillegg er Verdal bare én mil unna. Og heldigvis ligger Levanger og Verdal sentralt, sier Kvelstad og sikter til at brannvesenet i nabokommunene vil kunne være på plass relativt raskt.

– Til sammen har vi bra med utstyr og mannskap. Det er viktig, for det krever mange ved slike hendelser som i Lærdal, sier Kvelstad.

Skjulte hulrom

Brannen i Lærdal fører til stort fokus på brannsikring, brannvesenet mener dette må huseiere være opptatt av hele året. Et problem i Levanger er mange ombygginger, gamle brannvegger og gamle piper.

– Mange trehus er ombygd både én, to og tre ganger. Da finnes det mange hulrom som gjør slokkingsarbeidet ekstra vanskelig, sier Terje Rennan, leder for forebygging i Innherred samkommune brann og redning.