Einar Landfald, Odd Helge Roksvaag, Tor Barli og Snorre Hjelde har vært de fire sentrale medlemmene av byggekomiteen som har realisert Vukuhallen. Under dagens offisielle åpning av Vukuhallen fikk alle en velfortjent påskjønnelse av Liv Inger Eklo Hynne på vegne av Vuku IL.

– De har fått hver sin klokke, et års medlemskap på treningssenteret, en vimpel og blomster. Blomstene oppfordrer vi at gis videre til tålmodige kvinnfolk i hjemmene, sa Eklo Hynne til latter blant de fremmøtte.

Men da gaveutdelingene var over og festtalene litt på vent, kom det en real overraskelse fra idrettslaget.

– Siden 1973 har en person stått på for Vuku IL. To klubbhus har blitt reist i hans tid her, og han har evnen til å skape gode relasjoner mellom folk. Det første æresmedlemmet i Vuku IL sin historie er Snorre Hjelde, sa en rørt Eklo Hynne.

– En livsstil

Hovedpersonen selv ble også tatt på senga av den uventede talen.

– Jeg var litt klar over den første gaven der, men ikke den siste, smiler Hjelde.

I 2014 fikk han Verdal Idrettsråd sin ildsjelpris da den ble delt ut for første gang, og han har vært en markant pådriver for hallprosjektet i Vuku.

– Dette er nok en livsstil for meg, og jeg kommer til å være i miljøet her så lenge jeg har helse til det. Hadde jeg ikke trivdes med dette, hadde jeg nok gitt meg for mange år siden, sier han.

God sammensetning

Vukuhallen har blitt et bygg som Hjelde er stolt av.

– Du må huske, i starten hadde vi ikke så store planer som det som nå er blitt realisert. Det er bra at prosjektet har tatt tid, kommunen og fylkeskommunen har hjulpet oss mye på veien og samarbeidet har vært veldig godt, forteller han før han også sier at sammensetningen i byggekomiteen har vært avgjørende for prosjektet.

– Tor Barli har stor kompetanse på det byggtekniske, og Einar Landfald innen økonomi. Vi har nok utfylt hverandre, mener Hjelde som mener hans rolle først og fremst har vært å drive prosjektet fremover.

Flere var oppe på talerstolen i løpet av formiddagen på det som er en gledens dag for Vuku. Ordfører Bjørn Iversen ga stor ære til den frivillige innsatsen og samspillet mellom de ulike aktørene i prosjektet.

– Jeg vil gi dere en utfordring i dag. Skriv ned deres erfaringer, dokumenter prosessen og hvordan dere løste problemer underveis. Jeg er helt sikker på at mange kommuner, idrettslag og aktører som skal starte lignende prosjekter kan lære mye av dere.

Andre sentrum

Iversen kunne også med stolthet erklære at gammelt snakk nå ikke lenger var løst snakk.

– I mange år har gammelt snakk omhandlet at Vuku er et andre sentrum i Verdal. Gjennom flere prosjekter med hallen som en viktig brikke og byggesten, er det nå riktig å si at Vuku er det andre sentrum i Verdal kommune, sa ordføreren fra talerstolen.

Kommunen hadde også med en gave i forbindelse med åpningen – et bordtennisbord som blir stående i hallen og så ut til å tiltrekke seg stor oppmerksomhet fra de yngre deltakerne under åpningen.