Hvert år lanseres det hundrevis av nye telefoner, PC-er, mikrobølgeovner, TV-er og støvsugere med innebygde datamaskiner. For å nevne bare noe. Like raskt lanseres det nye operativsystem til duppedingsene.

Mange eldre synes denne utviklingen er vanskelig å henge med på. Det vil helsefagarbeiderklassen ved Levanger videregående skole gjøre noe med.

Onsdag 14. februar arrangerer de første treff i det de kaller en «digikafé». Der kan eldre som trenger det, får seg en «digivenn», til å hjelpe seg når telefonen eller pc’en ikke spiller på lag.

– En Digi- venn er en elev ved videregående skole du henvender deg til når du har spørsmål knyttet til bruk av digitale verktøy. Det kan være at du har en ny telefon du ikke helt har kommet i gang med å bruke? Eller lurer du på hvordan du finner og leser en nettavis? I tillegg får vi ei trivelig stund sammen på tvers av generasjoner, skriver helsefagarbeiderklassen i et presseskriv.

Interesserte kan ta kontakt med lærer Marianne Trøite ved skolen. Elevene arrangerer også Digicafé-treff 7. mars, 14. mars, 21. mars, og 4. april.

Program:

Informasjon om prosjektet av Siri Bjerkan fra livsglede for eldre.

Informasjon om Digikafe av elever og lærere ved Levanger vgs.

Factsplat forteller om persontilpasset startside.