Dersom det er viktig for deg å bevare Verdal som en egen kommune bør du stemme Sosialistisk Venstreparti på mandag. Vi er det eneste partiet som kan garantere at din stemme er en stemme mot sammenslåing med andre kommuner. SV kan komme i vippeposisjon i dette viktige spørsmålet. Vi ser på valget som en viktig folkeavstemming.

Vi tror ikke at tjenestene til innbyggerne blir bedre av kommunesammenslåing. Forskning har vist at mange innbyggere i små kommuner er mest fornøyd med sine tjenester og at små kommuner også har godt utdannede ansatte. Kvaliteten i skole, helse og omsorg er avhengig av at kommunene får nok penger til å ansette flere. SV vil ha en nasjonal bemanningsnorm både i barnehage, skole og eldreomsorg. Vi vil at lærerne skal få bruke mindre tid på testing- og rapportering og mer tid på elevene. Vi vil at brukere og ansatte sammen skal få vurdere hvilke behov de har fra dag til dag i stedet for å bruke stoppeklokker. Dette er noen av våre svar på hvordan vi kan styrke tjenestene.

Kommunereformen blir kalt en demokratireform. Ganske rart med tanke på at en sammenslåing vil bety at din stemme blir mindre verdt, og at avstanden til politikerne blir større. Politikerne vil få mindre oversikt og kjennskap til sin kommune. Vi vil at verdalingene skal bestemme over Verdal sine ressurser. Kikker vi i regjeringas budsjetter ser vi at de regner å spare penger på denne reformen. Dette er altså en sentraliseringsreform og en innsparingsreform. Vi tror ikke at vi vil få beholde de tilbudene vi har i Verdal om vi skal slå oss sammen med andre kommuner og vi ønsker f. eks. ikke å flytte halvparten til Levanger. Vi er også bekymret over hvordan vi skal kunne bevare vår desentraliserte skolestruktur om vi slår oss sammen med kommuner som allerede har slått sammen sine skoler.

Vi vil at du skal vite hva du får når du stemmer SV, derfor gir vi noen løfter: Om du gir oss din stemme lover vi å stemme på Marit Voll for at vi skal få en dyktig, kvinnelig ordfører. Vi vil stemme mot kommunesammenslåing. Vi vil stemme for å bevare våre flotte fjell, strandsonen på Trones og resten av Fættaskogen. Vi lover å sette barn og unge først. Vårt hjerte ligger på venstresida, og venstresidas ideologi om rettferdighet, likhet og likeverd vil ligge til grunn for alle våre avgjørelser. Derfor vil vi blant annet stemme for fordeling og mot privatisering. Om du er enig kan du trygt stemme på oss!

Anne Kolstad

1.kandidat for SV