Når Innherred kontakter operasjonssentralen tidlig onsdag morgen er det tydelig at det har vært en stille natt i Levanger og Verdal.

- Jeg har et inntrykk av at det har vært rolig, og det viser også loggen. Ingenting å melde, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt.

En mulig grunn til dette kan være at et lass med mennesker har pakket bilen og kjørt til fjells. Røde Kors Hjelpekorps i Nord-Trøndelag, Hedmark og Oppland melder nemlig om høyere utfart enn normalt så tidlig i påsken.

Sten Johansen i Nord-Trøndelag hjelpekorps bekrefter dette og forteller til NTB at de av den grunn har hatt flere oppdrag. Hans største bekymring er snøskredene.

– I dag har det gått flere skred i områder det ikke vanligvis pleier å gå skred, så vi har gått ut med informasjon om dette og ber folk passe på hvor de legger ut på tur, sa Johansen til NTB tirsdag kveld.

Her i området er det nok også mange som forbereder seg til utfart på skjærtorsdag. Blant annet et drøss med rånere som fra klokken 10.00 skal møtes på Shell i Vinne og delta på den tradisjonelle skjærtorsdagsturen fra Verdal til Åre. Les om deres forventninger her.

Fra klokken 14.00 torsdag ventes også mange besøkende på afterski på Skallstuggu, hvor det blir musikk fra «Karrans» fra Levanger medJon Håkon Boneng og Egil Skjelbred. Det blir samtidig servering av mat og drikke.

Lite å gjøre i påska? Her finner du en oversikt over det som skjer på Innherred de kommende dagene.

Været i dag

(Opplysningene er hentet fra Yr.no)

Åsen

8 minusgrader, sol og svak vind fra øst frem til klokken 12.00, deretter to minusgrader og svak vind fra nordøst utover ettermiddagen.

Verdal

9 minusgrader, sol og svak vind fra øst fra morgenen av, men etter klokken 12.00 meldes det om 0 grader og svak vind fra øst/nordøst.

Levanger

8 minusgrade, sol og svak vind fra øst/nordøst før klokken 12.00, deretter er det meldt 1 minusgrad og svak vind fra nord/nordøst frem til klokken 18.00.

Lyst på litt lesestoff i sola?

Vi la i går ut det tredje leserbrevet til Arnstein Ekseth, som for tiden er i Moskva på MS-behandling. Les også om et hus på Prærien i Verdal, som de siste årene har blitt pyntet med påskeharer, påskekyllinger, gule girlandere, ballonger og annen påskepynt, uten at huseieren vet hvem som står bak.

Dette skjer ellers i landet

NTB har lagt ut en oversikt over det som ventes å skje i Norge og andre steder i verden i dag:

Grande deler ut Fjellskikkprisen

På Sjusjøen skal kulturminister Trine Skei Grande besøke frivillige fra Brøttum Røde Kors og dele ut Fjellskikkprisen. Snøscootertur og demonstrasjon av en redningsaksjon står også på programmet.

Grande på dataparty

Senere på kvelden går turen til Hamar og Vikingskipet for Grande. Der skal hun holde en åpningstale fra hovedscenen klokken 21.45 på The Gatherings første dag.

Macron minneseremoni

I Paris skal Frankrikes president Emmanuel Macron holde en minneseremoni for politimannen som ble drept under gisselsituasjonen på et supermarked i Sør-Frankrike. Arnaud Beltrame ofret sitt liv da han byttet plass med en kvinne som ble holdt som gissel.

Ny president i Myanmar

I dag skal Myanmar velge sin nye president etter at Htin Kyaw trakk seg forrige uke etter snaut to år som president. En alliert av Myanmars regjeringssjef Aung San Suu Kyi ventes å bli utpekt som Kyaws etterfølger.