Både Trønder-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen skrev i begynnelsen av desember om Bjørn Nordfjord i Gamle Ferjeveg på Ørmelen, som nettopp hadde fått en regning på 10.000 kroner fra kommunen for nye vann- og kloakkledninger.

Et arbeid som ble gjort for flere år siden.

I Innherreds Folkeblad Verdalingens artikkel var også naboene Knut Wass og Ingolf Lund med, og klaget sin nød over at regningen ble sendt ut midt i førjulsstria.

– Kravet er foreldet

Nå nekter Nordfjord ifølge Trønder-Avisa helt å betale regningen, fordi han mener den ble sendt ut så sent at kravet er foreldet.

– Arbeidet var ferdig i juni 2010, og det er ingen grunn til at kommunen skulle vente så lenge med å sende ut faktura, sier Nordfjord.

Har annen oppfatning

Den alminnelige foreldelsesfristen er tre år fra den dagen kommunen kan ta seg betalt.

Kommunen mener ifølge Trønder-Avisa at de likevel er innenfor fristen siden hele prosjektet med nye kloakkledninger til 40 boliger ikke var ferdig før året etterpå.

– For oss er en jobb ikke ferdig før alt er ferdig. Vi får alltid mange henvendelser om feil og mangler som må rettes opp, og vi kan ikke sende ut fakturaer før arbeidet i hele området er fullført, argumenterer enhetsleder for teknisk drift i Verdal kommune, Bård Kotheim.