En 30 år gammel mann fra Steinkjer er dømt til 30 dager betingetfengsel for å ha kjørt en personbil i ruspåvirket tilstand i Moafjæra iLevanger fredag 28. september i fjor.

Alkohol og piller

Etter at politiet pågrep mannen påparkeringsplassen ved kjøpesenteret på Moan, ble det mål enalkoholkonsentrasjon på 2,00 i blodet til mannen, samt 0,29 mikromol Diazepam,som tilsvarer en alkoholkonsentrasjon på mellom 0,2 og 0,5 promille. Det bleogså registrert 0,065 mikromol Klonazepam i blodet, som tilsvarer enalkoholkonsentrasjon på over 1,2 promille. Mannen oppga i retten at han ikkehusket hendelsen selv, men at han ikke betvilte at han kjørte bilen, som forøvrig hadde blitt kjørt på felgen et stykke grunnet punktering før pågripelsen.

Innbrudd på Bruborg

Dommen omfatter også tyveri av bensin fra en parkert bil i Steinkjer3. oktober samme år, samt et innbrudd i en kommunal leilighet i Jamtvegen iLevanger lørdag 29. september. Han må også betale 30.000 kroner i bot samt2.000 kroner i saksomkostninger. Han mister også førerretten i tre år og må tafull førerprøve på nytt.

Mannen erkjente straffskyld for tiltalepunktene i Inntrøndelagtingrett 17. desember.