Rektor Geir Mediås ved Frol barneskole valgte denne uka å gå til det skritt å sende tekstmelding til foreldre og foresatte ved skolen for å gjøre det klart at økonomiske innsparinger i kommunen får konsekvenser for skoleopplegget.

Rektoren skriver følgende: «Hei til alle foreldre / foresatte ved Frol bs! Levanger kommunes økonomi er meget stram, og det gir selvfølgelig også utslag i økonomien for oss på Frol. Vi ser ut til å skulle starte kommende skoleår med ca 6 årsverk færre enn hva vi har inneværende år, 150% fagarbeider og knapt 450% lærer. Vi arbeider for å finne de beste løsningene innenfor de rammer vi har, men det er åpenbart at disse innsparingene vil gå ut over opplegg for elevene våre. Dette som en foreløpig orientering, mvh Geir Mediås»

Full tillit

Ordfører Robert Svarva finner ingen grunn til å betvile situasjonsbeskrivelsen fra skolelederen på Frol.

– Dette er rektorens vurdering. Jeg har full tillit til at det han sier stemmer, kommenterer han.

I et oppslag i Trønder-Avisa (+) onsdag gir også tillitsvalgte uttrykk for bekymring. – Allerede føler vi at det er skåret inn til beinet. De siste fem årene har det blitt hundre flere elever, og antallet lærere har ikke økt på den tida. Det fører til at det blir mindre tid per elev, sier Jens-Syver Løvli, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet til avisa. Han legger ikke skjul på at frustrasjonen er stor ute i skolene.

Forsvarlig bemanning

Ordføreren i Levanger er likevel fast bestemt på å følge lover og regler, og samtidig påse at det blir en forsvarlig bemanning.

–Jeg tror ikke skolene i Levanger blir noe dårligere. Det kan bli noen opplegg som uteblir. Det har vi vært borti før også. Jeg tror ikke dette vil ha noen konsekvenser for læringsutbyttet for den enkelte elev, sier han, og begrunner det med at han tror ambisjonene er såpass store blant dem som jobber i levangerskolen.

–Politikerne er selvfølgelig også opptatt av at vi skal følge lover og regler og sørge for at vi har forsvarlig bemanning i skolene, tilføyer han.

For dårlig organisering

Opposisjonens Karl Meinert Buchholdt (V) sier han ser utfordringene.

–Dette illustrerer veldig godt hvor kommunen står. Det er i alle fall ting som tyder på at vi har for dårlig organisering innenfor en del andre enheter, fortrinnsvis innen helse, sier han, og gir over overfor Innherred uttrykk for at han heller ikke er imponert over måten budsjettinndekningen tidligere i sommer er håndtert av det politiske flertallet.