Sent på ettermiddagen tirsdag 7. januar var det en kollisjon mellom to biler på fylkesveg 72 i Vinne. Bilen som kjørte østover, kjørte inn i en annen bil som hadde svingt inn på hovedveien fra en sidevei.

Nektet

Vitner har fortalt at bilen som kom østover, hadde stor fart. Bilen kræsjet også med en lysstolpe og fortsatte et par hundre meter før den stoppet og sto i full fyr. Sjåføren, som er en verdaling i slutten av 30-årene, kom fra ulykken uten skader, men han nektet å bli avhørt på stedet.

Mistanke om rus

– Vi har ennå ikke fått avhørt mannen, men vi er i dialog, og regner med at det ikke skal ta så lang tid, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Verdal lensmannskontor.

Ravlo opplyser at sjåføren har rett til å nekte å bli avhørt, og da må etterforskningen bygges på andres vitnemål og undersøkelser.

– Ble det tatt blodprøve av mannen?

– Det ble tatt blodprøve på grunn av mistanke om ruskjøring. Før vi kommer videre i etterforskningen, ønsker vi å få svar på blodprøven, sier Ravlo.

Heller ikke fratatt førerkortet

– Ble mannen fratatt førerkortet?

– Nei, førerkortet ble ikke inndratt, men det kan bli en inndragning hvis etterforskningen viser til forhold som kan utløse en slik reaksjon.

Kvinnen i den andre bilen kom ut fra en sidevei med vikeplikt, og hun har avgitt forklaring. Det samme har vitner som så hva som skjedde.

Ravlo opplyser at politiet har mistanke til begge sjåfører om ureglementert kjøring, og at de håper å få klarhet i saken når den andre sjåføren er avhørt og de har fått resultatet av blodprøven.