Fylkesveg 17 mellom Steinkjer og Namsos er stengt på ubestemt tid etter at et ras natt til tirsdag. Helse Nord-Trøndelag endrer deler av sin beredskap så lenge Fv. 17 er stengt. Det melder helseforetaket på sin hjemmeside.

– Helseforetaket har endret noe på sin beredskap på grunn av raset. Dette innebærer at pasienter sør for raset kan bli direkte fraktet til Sykehuset Levanger. Dette vil gjelde akuttilfeller der det er nødvendig å komme raskt til sykehus, skriver Svein H. Karlsen i informasjonsavdelingen på nettsiden.

Høy beredskap

Ambulanser er stasjonert slik at nivået på beredskap opprettholdes på et høyt nivå, selv om veien er stengt. Helse Nord-Trøndelag har varslet de ulike helikopterenhetene, både i Trondheim og Brønnøysund - samt hovedredningssentralen på Sola.

Stengt i flere dager

Geologene som gikk inn i området tirsdag morgen har konkludert med at rasområdet fortsatt er ustabilt, opplyser Statens vegvesen.

– Veien vil nok bli stengt i flere dager. Før vi kan vurdere muligheten for en midlertidig omkjøringsvei så er det behov for ytterligere grunnundersøkelser på stedet, sier avdelingsdirektør Magne Steiner Malmo i Statens vegvesen Nord-Trøndelag til NTB.

Det er foreløpig omkjøring via E6 og fylkesvei 760 via Grong.