– Det var han vi skulle se opp til, fikk jeg høre da jeg ble ansatt. Han var målestokken.

Ordene tilhører Marit Jørpeland, banksjef for SpareBank 1 SMN sin avdeling på Innherred.

Banksjef Marit Jørpeland omtaler sin snart tidligere kollega som en ansatt med et stort hjerte og god humor, blant mange andre gode egenskaper. Foto: Thomas Olsen

Bjørn Musum omtales som en stødig, trofast og arbeidsom kollega, som har et stort hjerte for de rundt seg. For mange kunder har han vært bankens ansikt utad.

– Mange verdalinger er vant til å ringe Bjørn, så det er noen store sko som skal fylles. Samtidig er han flink til å fordele kunder på de andre ansatte, sier Jørpeland og legger smilende til:

– De som trenger å prate om renten, vil nok treffe Bjørn på golfbanen.

Treffes på golfbanen

Det siste kan hovedpersonen bekrefte.

– Jeg skal spille mye golf. Og så skal jeg skyve på det jeg ikke orker å gjøre i dag til i morgen. Jeg slipper å tenke på det jeg ikke får gjort noe med. Nå skal jeg senke skuldrene og nyte livet litt, sier Musum med et smil.

Han husker fortsatt dag én i ny jobb. Som altså skulle bli den første av cirka 10.430 hos samme arbeidsgiver.

– Ja, det husker jeg. Det var en forsiktig, stille og sjenert ung mann som gikk inn dørene. Du kan si at jeg kom med respekt, rett fra skolen. Jeg hadde tilfeldig søkt på stillingen fordi jeg var ute etter jobb, sier han.

Sikker jobb

I lokalet til Sparebanken 1 SMN på Verdal har flere tidligere kolleger også møtt opp for å ta del i markeringen.

– Fikk du jobb i post og bank, da var du sikret, sier en. Og får bekreftende nikk fra flere. I Musums tilfelle stemmer det uten tvil, selv om han også har vært gjennom perioder med oppsigelser og omstillinger.

– Hva har vært det beste med jobben din?

– Jeg må si sosiale, vi har hatt et veldig bra fellesskap. Og å hjelpe kunder, gi unge boliglån og se hvor fornøyde de blir. Ungdom vil fortsatt snakke med oss og høre på hva vi sier, sier den dagferske pensjonisten.

Her er godt og vel 200 år med erfaring fra finansbransjen samlet. Fra venstre: Elin Einarsen, Inge Svensson, Kjell Myrvang, Berit Christiansen, Bjørn Musum, Sturla Bjartnes og Kenny Kvernmo. Foto: Thomas Olsen

– Du vet hva du har

– Vurderte du noen gang å finne ny jobb?

– Jeg har vurdert det, men det har ikke blitt sånn. Du vet hva du har, men ikke hva du får, sier han.

Trivsel på arbeidsplassen betyr også mye.

– Vi må ha trivdes da, siden vi har holdt ut i så mange år, sier Elin Einarsen, kollega av Musum gjennom mange år.