Kommende mandag er det endelig avgjørelse i kommunestyret om SFO-tilbudet i Verdal.

Alt ligger til rette for at rådmannens forslag om å la funksjonshemmede elever betale for SFO slik som funksjonsfriske i 1. til 7. trinn. Foreldre til ungdomsskoleelever kan søke avlastning på Avlastningstjenesten.

Til nå har funksjonshemmede hatt tilbud om gratis SFO fra 5. trinn.

Ikke lenger 11. måned

Videre vil SFO-tilbudet i den såkalte 11. måned legges ned fra nyttår. Dette er et tilbud om SFO i en uke før skolestart, en uke etter skoleslutt og i høst- og vinterferien.

Venstres Brita Kleven Thorsvik foreslo formannskapet at administrasjonen burde legge frem en ny sak om det siste, med en kostnadsvurdering der flere skoler ble gitt tilbudet. Men det forslaget fikk bare hennes egen stemme.

I dag gis tilbudet ved Verdalsøra barneskole og Stiklestad skole, og er åpent for elever i 1. til 4. trinn (koster 3.600 kroner + mat), samt funksjonshemmede elever fra 5. til 10. trinn (gratis).

– En evaluering viser at foreldre ikke synes det fungerer særlig bra å samkjøre tilbudet på to skoler. I tillegg gjør den høye prisen at de finner andre løsninger for barna. I høst er det søkt plass for bare åtte elever, påpeker rådmannen.

Dyrere enn de andre

Levanger har ikke noe 11. måned-tilbud, men gir gratis SFO til elever på 5. til 7. trinn. Prisen på SFO i Verdal er i dag en del høyere enn nabokommunene, med sine 2.800 kroner i måneden for fullplass, mens Levanger eksempelvis ligger på 2.375 kroner.