Ni personer og to biler var fredag kveld involvert i en frontkollisjon på riksvei 322 ved Skalstufjellet i Sverige, ikke langt fra Sandvika.

Operasjonsleder Inge Jørstad ved Politiet i Nord-Trøndelag Politidistrikt opplyser klokka 21.50 at samtlige er sendt til sykehus. Fire personer er fraktet til St.Olavs i Trondheim med ambulansehelikopter. Tre av disse er ungdommer som satt i den ene bilen, mens den fjerde er en kvinne som var i den andre bilen.

Videre er fem andre fraktet med ambulanser til Sykehuset Levanger. Dette dreier seg om en voksen mann og tre barn, samt en ungdom. Sistnevnte fra samme bil som ungdommene kjørte.

SISTE: St. Olavs Hospital sendte sent fredag kveld ut en pressemelding der de opplyser at skadene er fra lette til moderate og at situasjonen var stabil.

Redningsarbeidet var svært omfattende med to norske ambulanseheilkoptre, tre norske ambulanser, to svenske ambulanser i tillegg til politi fra norsk og svensk side.

Ulykken i Åre kommune ble meldt til nødetatene klokka 19.30. Nødetater fra både Norge og Sverige kom til ulykkesstedet kl. 20.20.

Is og snødekke

Årsaken til ulykken var ikke kjent ved 21-tiden fredag kveld. Det er bakker ned mot Sandvika i området der ulykkens skjedde. Adressa.nos fotograf på stedet forteller at det er snø og is på veien, og at det var store materielle skader på bilene.

Bedre redningstjenester

Nordmenn og svensker i Trøndelag og Jemtland har i den senere tiden rustet seg til å kunne møte kriser som kan oppstå i grenseområdene. Svensk og norsk politi, Fylkesmannen og redningstjenesten med flere møtes nylig i Ånn for å ta tak i utfordringene tenkte kriser gir.

– Dette er et pilotarbeid som skal sørge for at aktørene skal bli enda bedre på redningstjenester i grenselandet. Det skjer blant annet gjennom å få kunnskap om hverandres organisasjoner. Her snakker vi om arbeidsmåter, hvilke ressurser som finnes og hvilke kontaktveier som finnes, uttalte Asle Jakob Iversen, personal- og kommunikasjonsrådgiver i Nord-Trøndelag politidistrikt til Verdalingen.no.