Flere kunder som fikk gavekort til jul har blitt «avvist» når har tenkt å handle med kortene i faghandelbutikkene til Coop Inn-Trøndelag, til tross for at det tydelig står at de kan brukes i alle Coops butikker.

Nytt type kort

De nye gavekortene som Coop har innført, takles ikke av kassene på Domus.

– De nye kortene kom på markedet før jul og ble solgt i dagligvareforretninger, hvor de også kan innløses. Men kortene krever en type kasse som Domus varehus i Verdal og Levanger ikke har per idag, forklarer Berit Fikse, kommunikasjonsrådgiver i Coop Inn-Trøndelag.

Hasteløsning

Ergo har mange kunder opplevd å komme til kassen og ikke fått brukt gavekortet slik de regnet med at de kunne.

Fikse forteller at Coop Inn-Trøndelag jobber med å finne en hasteløsning, slik at kundene skal få mulighet til å bruke gavekortene også i klesbutikker, i sportsbutikker og de andre Coop-butikkene som tilhører varehuset Domus.

Beklager veldig sterkt

– Vi skulle gjerne ha sluppet dette, men slike barnesykdommer kan dessverre oppstå når nye systemer innføres. Vi beklager situasjonen på det sterkeste overfor våre kunder, og enn så lenge kan de nye gavekortene brukes i våre dagligvarebutikker og hos Coop Extra Bygg på Levanger.

– Når kan det nye kassasystemet være på plass på varehuset?

– Det er det vanskelig å si noe om. Vi jobber først og fremst med å finne en praktisk mellomløsning, slik at kundene også kan bruke de nye gavekortene i våre butikker på Domus.

De gamle virker

De gamle kortene kan imidlertid brukes, og i en overgangsperiode vil begge typene være på markedet.

- Vi solgte svært mange av de gamle gavekortene med magnetstripe i forbindelse med jula også. Disse vil gjelde i to år fra kjøpsdato og kan brukes i de alle de Coop-drevne butikkene i våre Domus senter, opplyser kommunikasjonsrådgiver Berit Fikse i Coop Inn-Trøndelag.