For tredje år på rad ble Åpen Gård i Verdal en suksess. Det konstaterer Verdal Bondelag etter at 800 små og store kom på besøk til Tore Næss og Rita Aasgaard i Melby sist søndag.

Et motorsagshow i regi av Levanger Bygdeungdomslag var en nyvinning på årets arrangement. Det samme var Ronald Inndals fortellinger om livet på gården før i tida.

Viktig med kontakt med folket

For øvrig var det to sekvenser med dyrlege i fjøset, noe som var populært i fjor og ble det igjen. Dyrlege Roy Anders Berg utførte sin praksis og fortalte om jobben sin.

– Å gi folk en mulighet til å komme inn på gårdene, se at dyra har det bra og få et innblikk i landbruket er viktig for oss, slik at folk blir mer bevisst på hvor maten kommer fra. Omdømmemessig er dette en flott arena, som gir landbruket mye goodwill. Vi trenger at folk bryr seg om det vi holder på med, og verdsetter arbeidet bonden gjør, sier Anne Grete Rostad, som er nestleder i Verdal Bondelag.

Trenger ny, villig bonde

De vil arrangere Åpen Gård også neste år, og er spent på hvem som melder seg til å ta i mot folket.

– Alle produksjoner er hjertelig velkommen til å ta kontakt, inviterer Rostad.

Tore Næss åpnet for øvrig gården sin også i vår, den gangen sammen med leverandører og samarbeidspartnere til byggingen av nyfjøset sitt.