Like før klokken 07.00 mandag morgen melder Vegtrafikksentralen at fylkesvei 72 mellom Verdal og Sverige er stengt etter at det gikk et mindre ras søndag kveld.

Det er faren for et nytt ras som er årsak til at veien er stengt. Det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen klokken 12.00 mandag. Anbefalt omkjøring til Sverige er via E6 og E14, altså forbi Storlien.

Politiet har også blitt informert om raset av Vegtrafikksentralen. De fikk melding om hendelsen klokken 00.40 og opplyser til Innherred at det er ved området Vaterholmen at veien er stengt.

Rein sto fast på isen

Klokken 20.56 fikk politiet melding om en rein som sto fast på isen på Leksdalsvatnet.

- Dyret sto ifølge melder med vann opp til buken og kom seg ikke opp. Vi fikk varslet Skjækerfjella reindistrikt som er ansvarlig. Vi har ikke informasjon om hvordan det gikk med dyret, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim til Innherred.

Dette skjer i dag

Fram til nå har over 100 personer meldt seg på til årets "The Happening" som arrangeres i Trønderhallen 30. april klokken 20.00.

Da samles ungdommer i alderen 13-18 år til det gratis og rusfrie arrangementet som Levanger Ungdomshus og Ungdomskontakten i Levanger kommune står bak. Av aktiviteter venter blant annet bumperfotball, rib, meltdownzone, neonsminke, wakkaarena, megasumo og lasertag.

Kulturskolen i Verdal feirer 40 år den 30. april. Dette feires med en jubileumskonsert i aulaen ved Verdal videregående. Det presenteres et variert program som viser kulturskolens tilbud innen menge sjangere og uttrykk. I foajeen er det også en utstilling fra kulturskolens kunstavdeling, skriver Verdal kommune på sine hjemmesider.

Været i dag

Det forventes sol og oppholdsvær i både Levanger og Verdal i dag, med temperaturer mellom seks og åtte grader. Det skal også bli svak vind gjennom dagen.

Nasjonalt og internasjonalt

Forhandlingsfrist i lønnsoppgjøret

Det ble i helgen brudd i lønnsoppgjøret med YS Stat, Unio og LO Stat, men staten forhandler videre med Akademikerne. Forhandlingsfristen er midnatt til tirsdag 1. mai.

Sjeldent møte

Det palestinske nasjonalrådet (PNC) skal etter planen møtes for første gang på nesten ti år. PNC er Palestinas frigjøringsorganisasjons (PLO) lovgivende forsamling. Det var PNC som erklærte opprettelsen av staten Palestina i 1988. Møtet skal finne sted i Ramallah.

Første afrikanske president på besøk

Nigerias president Muhammadu Buhari besøker president Donald Trump i Det hvite hus. Han blir den første afrikanske presidenten på offisielt besøk i USA. Temaene for det bilaterale møtet er sikkerhet og økonomi.

Solberg til Finnmark

Statsminister Erna Solberg og landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøker reindriften i Finnmark. Statsministeren og statsråden reiser til Alta, der de skal besøke en rein- og reiselivsbedrift som arrangerer reinopplevelser ved Nipivannet. Senere på dagen går turen nordover til Áisaroaivi i Kvalsund kommune.