Både Steinkjer, Stjørdal og Oppdal søker på å få arrangere Landsskytterstevnet i 2018. Det melder Adresseavisen torsdag. Steinkjer og Oppdal har tidligere flere ganger arrangert stevnet, som hvert år samler tusenvis av skyttere til norgesmesterskapet i felt- og baneskyting. Stjørdal kaster seg nå inn i kampen om samme arrangement, samme år som både Steinkjer og Oppdal ønsker det. Det gjør laget i samarbeid med Skjelstadmark skytterlag, Lånke skytterlag, Hegra skytterlag og Stjørdal skytterlag.

Reduserer risiko

– Det er positivt at det er konkurranse mellom tre steder i Midt-Norge om arrangementet. Et slikt stevne med mellom 15.000 og 20.000 tilreisende betyr mye for stedet som får arrangementet. Stevnet er viktig både for rekrutteringen til skyttersporten og for det lokale næringslivet, sier Olav Mathisen, som ledet hovedkomiteen for stevnet i Oppdal i fjor.

Der gikk arrangørene med tre millioner kroner i underskudd, men kommunen og næringsliv gikk sammen for å betale leverandørene.

Flere på laget

Steinkjer skytterlag har med seg Forr skytterlag og Inderøy skytterlag som medarrangører i søknaden om Landsskytterstevnet i 2018. Steinkjer og Oppdal har allerede etablerte anlegg for storarrangementet, mens Stjørdal planlegger å arrangere stevnet på Forsvarets skytebaner på Frigård i Lånke og Leksdal skytefelt i Elvran. Her er banene som trengs klare, og det er store områder som kan brukes til å bygge en større LS-leir.

– Dette er spennende og stort initiativ. Det passer oss som arrangementsby, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes.