Mediehuset Innherred, Nord universitet og Røstad scene går sammen om å skape en åpen valgvake som blir direktesendt på Innherreds nettsider mandag kveld.

Innherred flytter valgredaksjonen sin til Røstad scene på campusområdet på den store valgkvelden. Derfra skal vi holde deg oppdatert på valgdramaet i Levanger og Verdal. Det skjer i samarbeid med debattkonseptet Lytring, som er et Fritt Ord-støttet konsept ved Nord universitet og Nordlandsforskning. Valgvaka er kalt Lytring Valgspesial.

Direktesending

Dørene på Røstad scene åpner klokka 19 for publikum. Like før de første resultatene kommer i 21-tiden starter direktesendingen som vises på Innherred.no.

– Da er alle velkommen til å følge det direkte i salen på Røstad scene på Nord universitet. De som ikke er her, kan følge med på Innherred.no, sier ansvarlig redaktør i Innherred, Espen Leirset.

Han oppfordrer folket til å komme til Røstad scene for å delta på arrangementet.

– Valgkvelden er demokratiets festdag. Det er viktig å markere. Du må ikke sitte hjemme i stua å se, men du kan komme hit. Her kan du ta en øl i baren, møte lokale folk og samtidig få med deg det viktigste fra valget, sier Leirset, og legger til:

– Jeg er kjempeglad for at Røstad scene og Nord universitet er med på dette, og at det blir en del av det kjente Lytring-konseptet deres. Jeg tror dette blir en spennende måte å markere valgkvelden på, sier han.

Fra venstre: Innherreds redaktør Espen Leirset, Andreas van Dijk og Knut Moksnes fra Nord universitet og Malin Elise Haugen Helgesen fra Røstad scene. I bakgrunnen Røstad scene. Foto: Jørgen Haug

Prominente gjester

– Kommer det gjester?

– Det blir intervju på scenen med både skuffede og glade politikere når resultatene kommer. I tillegg kommer vi til å ha folk ute i felten som møter politikerne på deres valgvaker, opplyser Leirset.

Knut Moksnes ved Nord universitet er glad for samarbeidet, som han håper kan bære frukter også i årene som kommer.

– Først og fremst er det en viktig dag for hele samfunnet og demokratiet vårt. Det er spesielt viktig å koble inn studentene i dette. Det burde vi kanskje gjort enda mer i forkant med for eksempel valgdebatter, men det får vi ta neste gang. Dette er en start på noe sånt, sier Moksnes.

Studentdrevet

Røstad scene er navnet på både stedet og organisasjonen som huser arrangementet. Røstad scene er en studentorganisasjon. Malin Elise Haugen Helsesen i Røstad scene forteller at deres hovedoppgave er å være vertskap for Innherred og valgsendingen.

– I tillegg så synes vi selvfølgelig at demokratiet er verdt å feire at vi har. Som Knut var inne på, så synes vi det er viktig at studentene skal kobles inn mot valget. Vi vil bistå med å skape en arena for unge for å skape enda større engasjement, sier hun.

Både baren og dørene åpner klokka 19. Det er begrenset med plass, så her gjelder det å være tidlig ute. Det er gratis inngang.