På onsdag satte seks ungdommer og ni ledsagere fra Staupshaugen verksted kursen mot et mål de har hatt i to år, nemlig å bestige Galdhøpiggen.

Alt av utstyr og nødvendigheter var pakket og klart slik at toppturen skulle gå knirkefritt.

Gjester hos celeber kokk

Første stopp for gjengen fra Staupshaugen var Lom. Her var det ifølge organisator på turen, Magne Vidar Rudi ikke hvem som helst som møtte gjengen.

- Vi kom til Lom i fint sommervær. Der sto Arne Brimi klar ved grillen på Brimibue. Han serverte oss god mat, og ville ta bilde sammen med oss etter måltidet, forteller Rudi.

BRIMI KREVDE BILDE Arne Brimi ønsket seg aller mest et bilde av gjengen fra Staupshaugen verksted. Med på turen var: Jørgen Hallan, Rasmus Hvarregaard, Oskar Munkeby, Knut Hjelde, Beate Vestli, Sølve Rolien Veseth, Borghild Hjelde, Audun Brenne, Robert Svarva, Birgit S. Hendriksen, Camilla Leverås, Maria Larsen, Maren Kalgaard, Hege Lillevik og Magne V. Rudi. Foto: Staupshaugen til topps

Han forteller videre at det etter måltidet også ble en tur innom det velkjente bakeriet på Lom for de som orket enda mer mat.

Deretter gikk turen til overnattingsstedet Juvasshytta hvor alle ble innlosjert på rom.

- Alle var fornøyde med romkameratene sine, men bikkja på et av de andre rommene vekket oss hver andre time, forteller Rudi.

Startet oppturen i strålende vær

Han forteller videre at de etter en solid frokost klokken 0800 morgenenen etter ble møtt av sin turguide Linn Marie Skogan fra Jotunheimen Arrangement.

- Vi begynte å lure på hvorfor hun ville at vi skulle starte ut så tidlig, kanskje hun tvilte på om vi skulle klare å nå toppen, sier Rudi.

Han forteller at gruppen som dro til Galdhøpiggen har hatt faste turer hver torsdag både sommer og vinter, og var sikker på at gruppen skuille klare å komme til toppen.

Dette viste seg å være riktig. I strålende sol og vindstille vær besteg Staupshaugen verksted høydemeter på høydemeter i et godt tempo.

PÅ REKKE OG RAD Turen over Styggbreen måtte forseres med sele og tau. Foto: Staupshaugen til topps

- Etappene opp til breen og over breen gikk knirkefritt. Etter breen fikk vi også lov til å ta av selene fordi vår guide mente at vi var så flinke at sikkerhetsselene ble unødvendige for oss. Vi var noe usikker på dette, men hun ga oss tryggheten vi trengte, forteller Rudi.

En uventet vri

Humøret var på topp etterhvert som de nærmet seg toppen, og det var ikke uten grunn. Det ventet nemlig en noe uventet overraskelse på toppen.

- Når vi kom til toppen hadde alle med seg noe godt som belønning for turen, men ikke nok med det hadde Borghild Hjelde (ledsager) med seg en tårnkake med smellerter, bluss og flagg. Da ble det jubel!, forteller Rudi.

Etter at tårnkaken var fortært ble det god tid til bildetaking og handel av suvernirer i solsteiken på toppen.

- Nedturen ble heller ingen nedtur. Alle var blide og fornøyde over å ha klart målet vi har hatt i to år. Faktisk gikk nedfarten på rekordtid også, noe vår guide var superimponert over, forteller Rudi.

Turen ble avsluttet med et bad i fjellvannet ved Juvasshytta med en påfølgende tre-retters middag.

Alle i gruppen var enige om at turen hadde vært vellykket og at opplevelsen absolutt sto til forventningene.