Onsdag 11. oktober kjørte Innherred Turlags veteraner til Rotmoen øst i Inndalen, for å ta seg opp på Skavhaugvola. Dette ble årets tøffeste tur:

Opp til en topp på 669 m med en stigning på ca 500m over om lag 4 km!

Den første delen av turen gikk etter en meget bratt skogsvei som tilhører Verdalsbruket. Veien er imidlertid av god standard, så denne etappen gikk greit med noen stopper underveis.

Trivelig kafferast

Etter å ha gått et stykke i retning Skavhaugvollen, svingte vi av stien for å klatre opp på Skavhaugvola. Men først ble det trivelig kafferast på en fin plass som kaffekoker Kjellrun hadde funnet fram til.

Vi ville få kraftig vind imot og dessuten bratte motbakker opp til toppen. 14 veteraner utvidet derfor rasten, før de gikk ned. De resterende 20 tok fatt på den siste oppstigningen, som skulle vise seg å bli så vindfull at det var nødvendig å sette sjøbein på toppen.

Blåste bort

Skavhaugvola er et av de beste utsiktspunkter i dette område, og vi hadde gledet til å høre kjentmann Odd Svartås fortelle hva vi så. Dessverre blåste alt bort på toppen.

Da var det bare å gå ned til Kjellrun for en ny kafferast, før vi vandret ned til bilene. Det ble en fin tur, men kanskje litt hardere enn de fleste hadde tenkt.

Anna Lutdal

Olav Kvålen

Turledere