– Vi ble i høst medlemmer av en ordning som heter Plænti, et kultur-kort for ungdom. Med det kortet får ungdom delta gratis på en del utvalgte kulturarrangement og opplevelser, inkludert eventuell skyss. I høst har det blant annet vært kino, urban-aktivitets-arrangementet «Kurrant Urbant» på Statland, Nord-trøndersk mesterskap i Rock på Stjørdal, og Trøndersk mesterskap i Rock på Rockheim, forteller prosjektlederne Wenche Rostad og Frode Skogstad Ugelstad ved Levanger ungdomshus.

Og nevner også noe av det som kommer:

– Utover våren vil det bli følgende Plænti-arrangement:  Gratis inngang på forestillingen for Ungdommens kulturmønstring, filmworkshop og kurs på Steinkjer, Fame-forestilling på Levanger og Paintball-dag i Overhalla.  Vi planlegger også alpintur, kinobesøk, bowling og klatring. Og det kommer mer, lover prosjektlederne. Og det gir seg ikke der.

Og det blir mer

– I tillegg til Plænti-arrangementene har vi også en del annet spennende på gang. Vi har nylig bygd ei minirampe inne på Ungdomshuset som vi skal ha en storslagen åpning av i februar. Der får vi trolig med noen representanter for skate-teamet til Boardshop, akkompagnert av livemusikk fra scenen i samme rom, og mange relaterte konkurranser med fine premier.

– Vi vil også ha vår suksess-rike og alltid like trivelige utflukt til Grønningen. Vi er blitt invitert inn i et spennende kunst og kino-prosjekt i regi av LEVART, med kunstneren Nomeda Urbonas og studenter fra Kunstakademiet i Trondheim. Samt mange andre spennende potensielle prosjekter og kurs som bare venter på ungdommelig initiativ, informerer Ugelstad og Rostad.

Løser verdensproblemer

Levanger ungdomshus har åpningskvelder onsdag og torsdag. På huset kan ungdommene foruten skaterampen, også spille biljard

bordtennis, fussball, airhockey, brettspill og kort, Playstation, benytte Musikk-verkstedet, kjøpe kioskvarer, surfe på internett, lytte til musikk eller bare sitte i lag, diskutere og løse små og store verdensproblemer. Her blir det også jevnlige filmkvelder og kveldsmat-serveringer.

– Foreldre og andre voksne, er også hjertelig velkommen til å komme innom på en kopp kaffe og en omvisning, oppfordrer Frode S. Ugelstad og Wenche Rostad.

Levanger ungdomshus favner fortrinnsvis ungdom i alderen 13 til 18 år.