Den mannlige bilføreren (20) fra Levanger, som ble stoppet etter en lang biljakt natt til lørdag er nå avhørt av politiet.

– Han sier at grunnen til at han stakk av fra politiet var at han manglet førerkort. Vi har likevel tatt en utvidet blodprøve av han da han er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, forteller operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg.

Ble stoppet med spikermatte etter vill ferd på Frosta Rutinesjekk utviklet seg til lang biljakt langs grusveier og på jorder. Anmeldt for flere lovbrudd

Levangermannen blir anmeldt for brudd på vegtrafikklovens § 3, som omhandler hensynsfull ferdsel. Ettersom han heller ikke hadde førerkort, og ble målt til 100 km/t i 60-sonen, må mannen belage seg på å være uten førerkort en god stund framover. Han er nå avhørt og løslatt.

Det var natt til lørdag at politiet skulle foreta en rutinesjekk av en bil stom sto parkert langs veien mellom Åsen og Frosta. Da politiet gjorde seg til kjenne startet bilen opp og forsøkte å kjøre fra politiet. Det endte med en timeslang biljakt, der føreren tilslutt ble stanset med spikermatte. I alt var det ni politipatruljer som deltok i biljakten på Frosta.