Høsten 2014 har vært, og vil fortsatt bli, preget av nedleggelser på Øra. Det gjelder ikke minst kafeene. Aboteke forsvant allerede i sommer, mens Nervik på Amfi hadde siste åpningsdag på lørdag.

– På grunn av for store lokaler med hensyn til kundestrømningen til senteret, har det de senere år ikke vært lønnsomt for Nervik. Vi har hatt 30 år med trofaste og gode kunder som vi ønsker hjertelig velkommen til bakeriet på Ørmelen, sier Renate Kåstad, konditor og butikkdriver i Nervik.

For lite folk på Boby’n

Innherredsbakeriet på Boby’n forsvinner i november. Avdelingen i Sentrumsgården skal imidlertid drives som før.

– Det var for lite besøk på Boby’n. Som bakeri er vi avhengig av at det går en god del folk inn døra. Jeg skal ikke svartmale situasjonen på Boby’n, men vi føler at vi er godt nok dekt opp på Verdal med avdelingen på den andre siden av brua, sier daglig leder i Innherredsbakeriet Jan Gunnar Olsen.

Coop vil ikke drive med kafé

Domus-kafeen er også historie om ikke lang tid. Direktør for Coop Inn-Trøndelag, Unni Storstad, har ikke en bestemt dato for når kafeen på Domus blir lagt ned, men det vil skje i løpet av året.

– Dette blir den siste kafeen som Coop Inn-Trøndelag driver. Tidligere har vi lagt ned på Inderøy og Levanger, og vi tror det er andre som kan drive kafé vel så bra som oss. Vårt satsingsområde er på dagligvare, byggvarer og YX-stasjonene, så tradisjonell kafédrift faller utenfor, sier Storstad.

Ikke mange reaksjoner

Selv om det ikke blir mer Coop-kafé, så understreker Storstad at det blir et utvidet mattilbud på YX-stasjonen, som for tiden er under ombygging.

– Har det kommet mange reaksjoner på at Domus-kafeen blir lagt ned?

– Nei ikke så mange. Jeg tror folk forstår at vi må prioritere våre satsingsområder, og det finnes jo alternativer. Som for eksempel tilbudet på YX-stasjonen, sier Storstad.