Bedriften Jøtulverk har siden i fjor vært hennes fulltidsjobb, med et mylder av ulike arbeidsoppgaver relatert til tekstleveranser, slektsbøker, fortellinger og de ekte, gode historiene.

–Jeg trives med å ha bygd opp en tekstspagat. Det er takket være mangfoldet at jeg kan leve av dette, sier Fikse.

Hun er utdannet journalist med bachelorgrad fra Høgskolen i Bodø, som nå heter Nord universitet. Hun har både jobbet i en årrekke i lokalpressen, og jobbet senest som kommunikasjonsrådgiver i Coop før hun endelig satset for fullt på egen hånd.

–Jeg startet et enkeltpersonforetak i 2014, og kombinerte det med deltidsjobbing for Coop. Fra mars i fjor gikk jeg inn i Jøtulverk på heltid og har etablert med på Brikken. Her er det et godt kontorlandskap med kreative og flinke folk rundt meg. Det passer meg godt å jobbe alene når jeg har andre rundt meg, sier hun.

I Verdal er hun en av 80 personer som har nyregistrert et foretak så langt i løpet av 2017. I Levanger har det kommet til 89 nyregistrerte foretak i løpet av året. Sammen utgjør de en god andel av de 640 nyregistreringene i Nord-Trøndelag hittil i år.

Mangfoldig

Det er alltid en variert arbeidsdag som venter Fikse på skrivepulten i Brikken-kontoret, hvor hun har det mest essensielle fordelt på en pult, en hylle og en antikk godstol.

Hun produserer kort og dikt på nynorsk, skriver bøker, lager slektshistoriebøker, produserer tekst til magasiner, hjemmesider, annonser og internkommunikasjon.

Men hun stiller også opp som møteleder, skriver taler og holder kurs i kommunikasjon, journalistikk og andre temaer som opptar henne. I tillegg driver hun sin egen nettbutikk via hjemmesiden under Jøtulverk-navnet.

Førjulsredaktør

Hun har også flere bokprosjekter i idéfasen, og oktober går med på å produsere førjulsmagasinet Lilla – hvor hun er redaktør for bladet og de som leverer tekster.

–Det blir et veldig bra magasin i år. Vi jakter de gode historiene, sier hun.

Årets utgave av Lilla blir det niende magasinet i rekken av det som har blitt en førjulstradisjon i Verdal.

–Oktober blir en produksjonsmåned for magasinet. Det er et fint adventsmagasin, som det er veldig artig å få være med på å sy sammen med flere leverandører av tekster.

Studerer på siden

Hun er for øvrig også styremedlem i Stiklestad Hotell AS og Tindved Kulturhage AS, noe som er med på å fylle opp arbeidsmengden med andre typer oppgaver og innspill.

–Det er veldig lærerikt å få sette seg inn i bedriftene og jobbe med styrearbeid, sier hun.

Hun trives godt som eneste ansatte i bedriften så lenge hun kan være sosial i det kreative kontorfellesskapet i Brikken midt i Verdal sentrum.

–Det har mye å si at jeg kan spille på andres kreative evner også. Jeg anbefaler alle som har en idé til å følge den, sier hun.

Hun har også begynt på deltidsstudier for pedagogikk ved Nord Universitet, for å bygge på formidlerkunnskapen.

–Det gir meg mer kunnskap rundt selve formidlingen, og vil komme godt med i flere oppdrag. Det blir to spennende år, sier hun.