Senterpartiet er opptatt av dialog med innbyggerne. Derfor har vi den siste perioden hatt sju folkemøter med aktuelle tema i ulike deler av kommunen.

I Lysthaugen var temaet boligbygging. Senterpartiet er en pådriver for å få etablert flere boligtomter i grendene våre. Det blir nå realisert i Lysthaugen. Jeg er overbevist om at det er mange som vil bygge på de flotte utsiktstomtene i en del av kommunen der det er lenge siden det har vært byggeklare tomter.

Vi har også hatt folkemøter om planene for vindmøllepark, helse, bruk av fjellområdene og utvikling av grendene. Disse møtene fungerer for oss godt, slik at vi kan hente innspill fra innbyggerne og samtidig få ulike aktørers syn på sakene.

For to år siden var det store rovdyrtap i sauenæringa. Senterpartiet hadde da folkemøte der kommunen, regionale myndigheter og næringa fikk komme med sine budskap. Vi fulgte opp saken i kommunestyret og fremmet mange tiltakspunkter for å bedre forholdene for beitedyra. Noen av punktene har blitt fulgt opp nasjonalt, det er nå blant annet tillatt med lys og kamera på jervbåsene. Fortsatt gjenstår det å se om vi får gjennomføre forsøk med plotthund i jakt på skadebjørn. Rovdyrproblematikken er fortsatt en kjempeutfordring for næringa.

Under skolestrukturdebatten ønsket vi en god, involverende og demokratisk debatt, der alle skulle få komme med sine synspunkter. Dette ble effektivt stoppet av posisjonspartiene. Fortsatt mener vi innholdet, kvaliteten og organiseringa av skolehverdagen fortjener å diskuteres.

Vi ønsker å fortsette den gode dialogen med innbyggerne våre og arbeide for å skape framtidstro og utviklingskraft i alle deler av kommunen vår.

Senterpartiet har hatt sju representanter i kommunestyret denne perioden. Alle stiller til gjenvalg. Det er også mange nye engasjerte personer på lista, som alle ønsker å gjøre en innsats for kommunen og partiet. Hvem som skal representere partiet kan du være med på å bestemme ved å sette kryss ved den du ønsker.

Det har vært fire spennende år i kommunestyret, men aller størst gjennomslag får vi for senterpartipolitikk ved å sitte i posisjon. Vi ønsker din stemme. Godt valg!

Marit Voll

Ordførerkandidat for Senterpartiet