Et hus i Suldalsosen mistet taket i den sterke vinden natt til lørdag, og flere fjelloverganger er stengt på grunn av uvær. Full storm og snøfokk ventes i Sør-Norge lørdag og søndag.

Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til Suldalsosen da det kom melding om at taket hadde blåst av et bolighus. Heldigvis kom de to beboerne i huset ikke til skade, melder Haugesunds Avis.

Varselet gjelder lørdag og søndag.

I Finnmark meldes det om moderat ising på fartøy fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Ingen snø i sikte Men værgudene trøster deg med mye sol. Mye vind i Trøndelag

I de to trøndelagsfylkene vil været de kommende dagene være preget av en sørøstlig vind. Samtidig vil det være oppholdsvær og milde temperaturer, melder Adresseavisen.

Lørdag formiddag måtte et fly måtte avbryte landingen på Trondheim lufthavn, Værnes på grunn av sterk sidevind.

Informasjonssjef Lasse Sandaker Nilsen i Norwegian bekrefter overfor  avisenat flyet måtte mellomlande på Ørland.

Flyet skulle egentlig ha landet klokken 9, men kom fram først nesten tre timer senere. Det var totalt 154 passasjerer om bord. En av dem var Jan Vidar Løkke, som ofte flyr i jobbsammenheng.

– Det var et av de verste landingsforsøkene jeg har vært borti, så det var ganske heftig. Det var en del urolige passasjerer under dette forsøket, sier han.

Stengte fjelloverganger

Lørdag ettermiddag melder NRKat på Vestlandet er bare én fjellovergang mellom øst og vest åpen for fri ferdsel. Den åpne strekningen er E16 over Filefjell. Tidlig lørdag kveld var situasjonen uendret.

Også ferjetrafikken fikk lørdag problemer som følge av den sterke vinden.

I Bergen er også flere trær veltet på grunn av uværet.