Vækka som va (8)

Har Coop Midt-Norge de samme følelsene for Verdal som det Coop Inntrøndelag hadde?

Jostein Grande har et klart svar på det i ukas podkast.

Roger Rein, Erlend Aune og Jostein Grande står bak podkasten Vækka som va. Ukas episode handler om forbrukersamvirket. 

Podkast

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.


Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Produksjonen blir flyttet til Trondheim. Det fikk ordfører Bjørn Iversen til å uttale at det går mot slutten på en industriell æra i Verdal.


Goman i Verdal legges ned mot de ansattes stemmer

De ansatte ble informert i et allmøte tirsdag ettermiddag.

– Ser man på dette i et større perspektiv, så ser vi at Coop stadig har bygd seg ned i Verdal, sa ordføreren til lokalavisa på torsdag.

Ordføreren skal ha møte med Coop-direktøren om Goman-nedleggelsen

Bjørn Iversen synes Coops nedbygging i Verdal likner slutten på en æra.

Reaksjonene etter bakerinedleggelsen er sterke i Verdal. Det er ikke bare ordføreren som reagerer. Folk er sterkt kritisk til det de ser, og i kommentarene blir det også pekt på at lite har skjedd etter at Coop Inntrøndelag slo seg sammen med Trondos og vi fikk etableringen av Coop Midt-Norge i 2015. I Verdal er mange utålmodige og spente på hva som skjer framover.

Dagens leder

Nå er det andre boller i kooperasjonen

– Det gjør det ekstra tungt å oppleve at det nå ser ut til å smuldre litt opp, bit for bit.

– Hva gjør alt dette med omdømmet til Coop i Verdal, spør programleder Erlend Aune.

– Folk har stola på coopen, de har stola på samvirke som sitt eget omland. Det er i ferd med å bli vatnet ut. Tenkte folk på hva de gjorde da vi fikk fusjonen? spør Jostein Grande.

«Jeg tror dette gikk for fort»

Han tenker høyt og spør om folk diskuterte noen andre muligheter da det ble bestemt å slå seg sammen med Trondos? Etter Grandes mening fantes det alternativer, men de  ble ikke utnyttet.

Han viser også til den rollen Coop tidligere spilte i lokalsamfunnet som medaktør da kinoen ble bygd, Tindved ble etablert og hotellet på Stiklestad ble realisert.

– Det ble det slått en strek over den dagen fusjonen kom. Jeg tror dette gikk for fort. Jeg tror heller ikke at Coop Midt-Norge har de samme følelsene for Verdal som det Coop Inntrøndelag hadde, sier Jostein Grande.


Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.


Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?