Vækka som va (9)

Hvem trekker det lengste strået? Hallager eller Haugan?

Podkast-deltakerne er ikke sikker på at siste ord er sagt.

Ole Gunnar Hallager (t.h.) er flertallet av nominasjonskomiteens førsteønske som toppkandidat, men det tok ikke lang tid før komiteens yngste gikk ut med sin støtte til Ove Morten Haugan. 

Podkast


Torsdag morgen ble det kjent at nominasjonskomiteen i Verdal Arbeiderparti vil ha Ole Gunnar Hallager som ordførerkandidat ved kommunevalget i 2019.

Kort tid etterpå gikk den unge Ap-representanten Tor Martin Nordtømme ut og sa at komiteen ikke var enstemmig. Nordtømme fremmer forslag på Ove Morten Haugan som toppkandidat på Ap-lista.

Maktkamp i Verdal Ap

- Hvordan skal vi tolke dette, spør Erlend Aune i ukas Vækka som va-

- Dette handler både om personer og om politikken. Derfor blir det svært interessant å følge dette i dagene som kommer. Ro blir det nok ikke, sier Jostein Grande.

- Ut fra måten han argumenterer på er det tvilsomt om Tor Martin Nordtømme står alene bak forslaget på Haugan. Dette er åpent, sier Roger Rein.

Sentrumsliv og skjenkepolitikk

Denne uka var fullt hus på frokostmøtet til Verdal næringsforum da de inviterte til diskusjon om sentrumsliv og skjenkepolitikk. Handelsnæringa er under sterkt press. Hva skal til for å skape mer handel og mer liv i våre sentra? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

Roger Rein, Erlend Aune og Jostein Grande står bak podkasten Vækka som va. Ukas episode handler om forbrukersamvirket.  Foto: Roger M. Svendsen

Dette er mange opptatt av både i Verdal, i Levanger og i andre mindre og større byer både her til lands, og i et større bilde. Dette er også noen av spørsmålene som tas opp i denne episoden av Vækka som va.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?