Vækka som va (10)

«Det er de syke eldre jeg er mest bekymret for. Det er de som er taperne i denne omleggingen.»

Elin Aune tror hun vet hovedårsaken til trøbbelet innenfor eldreomsorgen i Levanger. Hun er gjest i ukas podkast.

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun diskuterer utviklingen innenfor eldreomsorgen med med Jostein Grande, Roger Rein og Erlend Aune.  Foto: Tor J. Friberg

Podkast

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

I Levanger er folk opptatt av eldreomsorgen. Mange innbyggere er usikre på hva som skjer og hva slags tilbud kommunen vil opprettholde framover.

De siste årene har Levanger vært gjennom en stor omlegging innenfor helse og omsorg. Sykeheimsplasser i Åsen, Skogn og i sentrum er lagt ned og blir erstattet med omsorgsboliger. Ved det nye helsehuset på Staup reduseres kapasitet da en avdeling blir stengt.

Hva ligger til grunn for omleggingen? Hva har gått bra og hva har gått galt? Det er spørsmål som drøftes i episode 10 av Innherreds podkast Vækka som va.

Ukas gjest Elin Aune er en erfaren politiker. Hun har også et langt yrkesliv bak seg innenfor helse og omsorg, blant annet som bestyrer av sykeheimen i Skogn. I dag er Aune skeptisk til mye av det som skjer og har skjedd på dette området.

- Det å fjerne alle sykeheimsplassene i Levanger er hovedårsaken til trøbbelet vi har innenfor eldreomsorgen i kommunen, sier hun i ukas podkast.

Hva med Verdal? De står også foran en stor omlegging. Vil de følge Levanger eksempel, eller gjør de andre valg? Elin Aune har også gjort seg opp en mening om det som hun drøfter med det faste panelet Jostein Grande og Roger Rein.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

 

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?