Vækka som va

De er voldsomt imponert over det som har skjedd i Verdal

Her er det historier som er er verdt å bli fortalt, fortalt og fortalt.

Per Anders Folladal (til venstreI) er gjest i ukas podkast. Her sammen emd det faste panelet Roger Rein, Jostein Grande og Erlend Aune.  Foto: Tor J. Friberg

Podkast

Etter Industriens dag med Proneo-sjef Per Anders Folladal som gjest: Hvorfor lykkes Verdal som industrikommune? Hva kan Levanger lære av naboen?


Daglig leder i Proneo, Per Anders Folladal, er gjest i podkasten Vækka som va og hovedteamet handler om industri og annet næringsliv. Panelet slår raskt fast at industriutviklingen i Verdal har vært eventyrlig.

- De siste 12 - 15 årene er det en dobling både i antall bedrifter og antallet arbeidsplasser på Ørin. Nå er det omlag 3000 arbeidsplasser i 160 ulike bedrifter på området. Verdal har tatt posisjonen som norges tredje største industripark og det er jo i seg selv imponerende, sier Per Anders Folladal.

- Ja, den historien skader ikke å bli fortalt og fortalt og fortalt. Den bør ligge i ryggraden til alle som forteller at de kommer fra Verdal, repliserer Roger Rein.

- Dette er med og underbygger det som er så viktig for storparten av industrien i Verdal. Noen av våre ungdommer må se framtida si her. Alle som skal holde på her må ikke bli professorer, sier Jostein Grande.

Hva med Levanger?

Samtidig med at verdalsindustrien var samlet på Industriens dag var det trommet sammen til diskusjonsmøte i Levanger, om industri- og næringsutviklingen i byen. Også dette møtet blir omtalt i podkasten.

- Levanger har egentlig veldig mye interessant industri å by på, sier Per Anders Folladal og ramser opp en rekke eksempler på bedrifter som er verdt å bli framsnakket.

- Problemet er at det ikke blir løftet langt nok opp og fram, verken i den politiske bevisstheten eller ellers. Det blir underkommunisert, sier Proneo-lederen.

Sp i Levanger uten ordførerambisjoner

En gjenganger i Innherreds podkast har vært nominasjonene til kommunevalget. I denne utgaven kommenterer Senterpartiets nominasjon i Levanger, der partiet ser ut til å å ha gitt opp kampen om ordførerplassen, men lanserer sin varaordførerkandidat. Også i Verdal Ap har det skjedd en utvikling den siste uka.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

 

Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

 

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?