Årets siste podkast

De «vet» hvem som blir ordførere og hvordan det går med LFK og Verdal neste år

I den nyeste podkasten er det ikke så mye om «vækka som va», men mye om året som kommer.

Panelet i «Vækka som va» består av Roger Rein, Erlend Aune og Jostein Grande. I dag blir det mer året som kommer enn vækka som va.  Foto: Roger M. Svendsen

Podkast

Ikke så mye om vækka som va, men mye om året som kommer i Levanger og Verdal. Blant annet en spådom om hvem vi tror blir de nye ordførerne etter valget 2019.

 

Vi er komme til 15. utgave av «Vækka som va», podkasten fra avisa Innherred. I dagens utgave prøver Jostein Grande, Erlend Aune og Roger Rein å se inn i det nye året. Hva kan vi vente oss i Verdal og Levanger i 2019?

Kan vi forvente en smell?

Det handler blant annet om kommunale utfordringer. Levanger har fått to nye kommunalsjefer. Kan Trude Marian Nøst og Kristin Bratseth gjøre en forskjell innenfor samfunnsutvikling, helse og omsorg?

Hva med næringslivet i våre to kommuner i året som kommer? Er det grunn til optimisme? Eller forventer vi en smell?

Hva med de store statlige virksomhetene i vår midte? Hvilke forandringer har vi i vente ved Nord universitet? Hva med Sykehuset Levanger? Er alt på stell?

Disse blir ordførere etter valget

Panelet ser også mot kommunevalget i 2019. Det vil avgjøre hvem som skal styre våre to kommuner i de neste fire årene. Det kommer også en spådom fra redaktør Roger Rein om hvem som blir ordførere etter høstens valg.

Til om med fotball har «Vækka som va» en mening om når vi nærmer oss jul og et nytt år. Her har Jostein Grande en kvalifisert mening. Hvis den slår til blir det lokaloppgjør på Innherred i 2020.

«Vækka som va» ønsker sine lyttere en god jul og et godt nytt år, og lover å komme tilbake sterkt på nyåret.


Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Ikke så mye om vækka som va, men mye om året som kommer i Levanger og Verdal. Blant annet en spådom om hvem vi tror blir de nye ordførerne etter valget 2019.

Spesialutgave fra Sør-Libanon. Jostein Hammer, Eli Sorte og Oddmund Musum om møtet med landet 30 - 40 år etter at de var der som FN-soldater og FN-personell. Libanons norgesvenn nummer en, Louis Assi er også med i podkasten.

 

Vi har med oss teaterfolkene Arnulf Haga og Nora Evensen og følger opp torsdagens lytring på Nord Universtitet. Historiske spel - fiksjon eller fakta?

 

E6 gjennom Levanger og Verdal. En vanskelig sak for våre lokalpolitikere. Vi er også innom Cittaslow i Levanger og budsjettet i Verdal.

 

Etter Industriens dag med Proneo-sjef Per Anders Folladal som gjest: Hvorfor lykkes Verdal som industrikommune? Hva kan Levanger lære av naboen?

 

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

 

Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

 

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?