Vækka som va (17)

Nord universitet: «Det er enten Steinkjer eller Levanger. Ikke både og!»

Nord har valgt å satse på to campus, Bodø og Levanger. Det kunne også blitt Bodø og Steinkjer, mener vårt panel.  Foto: Roger M. Svendsen

Podkast

Om strukturdebatten ved Nord universitet? Hva skjer og hvorfor? Berger Verdal? Styrkes Levanger? Og hva skjer med avdelingene i Namsos og på Steinkjer?

Den sterke debatten rundt Nord universitet er tema for ukas «Vækka som va», aktualitetspodkasten fra lokalavisa. Hvorfor alt dette oppstyret rundt universitetet som står midt i en opprivende strukturdebatt?

Roger Rein (til venstre), Erlend Aune og Jostein Grande snakker om Nord universitet i denne episoden av podkasten «Vækka som va».  Foto: Tor J. Friberg

I Verdal, Namsos og Steinkjer er man opprørt over forslaget fra rektor. I Levanger gleder man seg. Men har de lov til det?

– Nord har valgt å satse på to campus, Bodø og Levanger. Det kunne også blitt Bodø og Steinkjer. Da hadde Levanger og Røstad blitt bygd ned. Universitet ville ikke satse på begge stedene i Nord-Trøndelag slik saken utviklet seg. Da har de lov til å være fornøyd med det, sier Roger Rein.

– Ja, de har lov til å være fornøyd, men de burde kanskje ha nøyd seg med det. Du flagger ikke heim hos deg selv når nabogårdene brenner ned, sier Jostein Grande.

Les også: 

Dagens leder

Nå er nok løpet kjørt

Men Nord-saken framstår merkelig på mange måter.

Kommentar

Det går ikke akkurat Nord og ned for Sp

Sp-lederen har fått en lissepasning, konkluderer redaktør Roger Rein.


Beholder Verdal teaterutdanningen?

Hva så med teaterutdanningen i Verdal. Grande og Rein har også klare meninger om hva som bør gjøres, men er ikke sikre på at styret i Nord universitet er enig med dem i det.

– Men da er det også høyst usikkert om det blir en teaterutdanning i distriktet om noen år, sier Jostein Grande.

Les også:


Verdal-ordføreren: – En rektor med tunnelsyn

Mener det er dramatisk at Verdal kan miste skuespillerstudentene.

 

«Han (Idar Kjølsvik) er en svært uinteressant stemme i dette, synes jeg»

Idar Kjølsviks positive uttalelser om Nord-rektorens anbefaling for endringer, skaper reaksjoner på Facebook.

 

Kommentar:

Dette skjer nok ikke i Levanger

Når det kommer til sykehus er namdalingene alltid på hugget.


Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Om strukturdebatten ved Nord universitet? Hva skjer og hvorfor? Berger Verdal? Styrkes Levanger? Og hva skjer med avdelingene i Namsos og på Steinkjer?

Er det noen vits for verdalspolitikerne i å vedta et strengere regime enn det en store kalkprodusenten i Tromsdalen ønsker seg? Hva innebærer etappevis utbygging, og er det noen fordeler med det?

Ikke så mye om vækka som va, men mye om året som kommer i Levanger og Verdal. Blant annet en spådom om hvem vi tror blir de nye ordførerne etter valget 2019.

Spesialutgave fra Sør-Libanon. Jostein Hammer, Eli Sorte og Oddmund Musum om møtet med landet 30 - 40 år etter at de var der som FN-soldater og FN-personell. Libanons norgesvenn nummer en, Louis Assi er også med i podkasten.

 

Vi har med oss teaterfolkene Arnulf Haga og Nora Evensen og følger opp torsdagens lytring på Nord Universtitet. Historiske spel - fiksjon eller fakta?

 

E6 gjennom Levanger og Verdal. En vanskelig sak for våre lokalpolitikere. Vi er også innom Cittaslow i Levanger og budsjettet i Verdal.

 

Etter Industriens dag med Proneo-sjef Per Anders Folladal som gjest: Hvorfor lykkes Verdal som industrikommune? Hva kan Levanger lære av naboen?

 

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

 

Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

 

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?