Vækka som va

Hvorfor blir det aldri bygd en transportbru ved Sykehuset Levanger?

Og hvor har det blitt av direktøren på Stiklestad?

Da Levanger kommune bygde kombinasjonsbygget med helikopterlandingsplass for sykehuset, var det en forutsetning at helseforetaket skulle bygge transportbrua.   Foto: Andreas Ryen Eidem

Podkast

Hvorfor vil ikke Helse Nord-Trøndelag bygge transportbru fra helikopterlandingsplassen? Hva skjer egentlig på sykehuset? Og vi har en etterlysning til den nye direktøren ved Stiklestad nasjonale kultursenter.

 

Da Levanger kommune bygde kombinasjonsbygget med helikopterlandingsplass for sykehuset, var det en forutsetning at helseforetaket skulle bygge transportbrua. Det var det enighet om mellom daværende helsedirektør Arne Flaat og ordfører Robert Svarva. Men Flaat sluttet før arbeidet kom i gang. Den nye direktøren Torbjørn Aas har ikke fulgt opp denne avtalen.

Svekket omdømme

Aas mener sykehuset ikke har behov for en lukket transportbru. Han har derfor takket nei når Levanger-ordføreren også har kommet med tilbud om å finansiere denne byggingen. Saken toppet seg ekstra denne uka Norsk Luftambulanse uttalte at de

Panelet i «Vækka som va» består av Roger Rein, Erlend Aune og Jostein Grande. I dag blir det mer året som kommer enn vækka som va.  Foto: Roger M. Svendsen

– Denne saken svekker omdømmet til ledelsen i helseforetaket. Både blant folk i Levanger, men også blant de ansatte ved Sykehuset Levanger, sier Roger Rein.
 

– Når både Norsk Luftambulanse og fagfolk ved sykehuset mener det er til pasientenes beste å få ordnet opp i dette, mens direktøren sier nei og attpåtil mener at han har støtte fra luftambulansen for sitt syn. Hva betyr dette for sykehuset?

– Det er svært uheldig og helseforetaket må nå rydde opp. Dette blir det revystoff av, om det ikke allerede har blitt det, sier Jostein Grande.

Må stå opp for sykehuset

Podkast-panelet mener saken er langt alvorlige enn som så. De registrerer en manglende vilje fra ledelsen i helseforetaket til å satse på Sykehuset Levanger. Over tid kan det svekke posisjonen til sykehuset.

– Alle på Levanger og på Innherred må nå stå opp for sykehuset sitt. Hvis ikke våkner vi en dag med St. Olav som vår nærsykehus. Dette er ikke utenkelig og det er skumlest for Levanger. Når den nye E6 kommer er det ikke langt til Trondheim, og da er sykehuset i Namsos mye tryggere enn det i Levanger, tror Jostein Grande.


Pengemangel for sykehusene. Må innføre strakstiltak

Nå blir det stillingsstopp for enkelte klinikker.

 

Utfordrer Mevassvik

I ukas podkast er vi også innom Falstadsenteret og Stiklestad nasjonale kultursenter. I den forbindelse sender Jostein Grande en melding til den nye direktøren på SNK, Anne Marit Mevassvik. Hun har sittet i jobben i ni måneder nå.

– Det hadde vært fristende å utfordre direktøren på Stiklestad til å melde noe om hva som er planen og visjonen for stedet framover. Det er veldig stille. Jeg har ikke lest noe i avisene om hva som er på gang, sier Grande.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Hvorfor vil ikke Helse Nord-Trøndelag bygge transportbru fra helikopterlandingsplassen? Hva skjer egentlig på sykehuset? Og vi har en etterlysning til den nye direktøren ved Stiklestad nasjonale kultursenter.

Om strukturdebatten ved Nord universitet? Hva skjer og hvorfor? Berger Verdal? Styrkes Levanger? Og hva skjer med avdelingene i Namsos og på Steinkjer?

Er det noen vits for verdalspolitikerne i å vedta et strengere regime enn det en store kalkprodusenten i Tromsdalen ønsker seg? Hva innebærer etappevis utbygging, og er det noen fordeler med det?

Ikke så mye om vækka som va, men mye om året som kommer i Levanger og Verdal. Blant annet en spådom om hvem vi tror blir de nye ordførerne etter valget 2019.

Spesialutgave fra Sør-Libanon. Jostein Hammer, Eli Sorte og Oddmund Musum om møtet med landet 30 - 40 år etter at de var der som FN-soldater og FN-personell. Libanons norgesvenn nummer en, Louis Assi er også med i podkasten.

 

Vi har med oss teaterfolkene Arnulf Haga og Nora Evensen og følger opp torsdagens lytring på Nord Universtitet. Historiske spel - fiksjon eller fakta?

 

E6 gjennom Levanger og Verdal. En vanskelig sak for våre lokalpolitikere. Vi er også innom Cittaslow i Levanger og budsjettet i Verdal.

 

Etter Industriens dag med Proneo-sjef Per Anders Folladal som gjest: Hvorfor lykkes Verdal som industrikommune? Hva kan Levanger lære av naboen?

 

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

 

Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

 

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?