Vækka som va

Coop teller på knappene. Har planene klar for en ny stor Obs-butikk i Levanger

Coop-sjef Torbjørn Skei (til høyre) på plass i vårt podkast-studio. I samtale med panelet i Vækka som va som er (fra venstre) Roger Rein, Erlend Aune og Jostein Grande,  Foto: Roger M. Svendsen

Podkast

Coop Midt-Norge-sjef Torbjørn Skei er gjest i Vækka som va, lokalavisas podkast som omhandler aktuelle spørsmål i Levanger og Verdal. Skei snakker om om utviklingen i Verdal, om utfordringene i Levanger sentrum og hvordan Coop ser for seg utviklingen på Innherred i tida framover.


Coop-sjefen i Midt-Norge, Torbjørn Skei, om utviklingen i Verdal, en ny Obs på Innherred og utfordringene i Levanger sentrum.


Den største endringene som kan komme er bygging av en ny stor Obs-butikk i Levanger.

– Vi utreder nå for å se om det er markedspotensiale for å etablere en Obs på Moan. Vi har vært i kontakt med Berg-familien over ganske lang tid for å se på mulighetene for en slik etablering, sier Skei som er administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Vil bli mye større og må ha langt større omsetning

Blir dette en realitet vil en Obs erstatte Coop Extra-butikken som allerede ligger der i dag. En Obs krever vesentlig mer areal enn dagens butikk, men det er fullt løsbart. Det har Coop hatt samtaler med Berg Eiendom om.

Det som kan bli avgjørende for Coops endelige beslutning er om en Obs-butikk kan nå en omsetning som gjør den lønnsom. Og ikke minst hvor den økte omsetningen kommer fra.

– Det slår inn ikke bare på konkurrentene våre, men også på våre egne butikker. Det så vi klare eksempler på da det ble etablert en Obs i Steinkjer. Vi bruker erfaringene derfra når vi nå vurderer denne saken, sier Torbjørn Skei i podkasten.

Lover å satse i Verdal

Coop-sjefen er ikke bare opptatt av utviklingen i Levanger, der han også snakker om det som skal skje med Mega-butikken og de ledige lokalene etter at Coop Arena la ned. Skei er også opptatt av nybutikken som de nå planlegger i Verdal sentrum. Butikken som skal erstatte dagens Mega.

– Vi har hatt i tankene hele vegen at vi ønsker å bygge opp et nytt forretningskompleks med butikker på første plan og leiligheter i etasjene over. Butikken skal bli et nytt og stort supermarked i Verdal sentrum, sier Torbjørn Skei.

Podkast-panelet utfordrer også Coop-sjefen på forbrukersamvirkets samfunnsrolle. Coop Inntrøndelag har både vært med og bygd kino i Verdal, og vært en sentral aktør rundt kultursenteret på Stiklestad. Hva kan vi forvente av Coop Midt-Norge om det dukker opp lignende forespørsler framover.

Ny E6 en utfordring

Torbjørn Skei understreker i podkasten at Coop Midt-Norge også er opptatt av å utviklie butikkene som ligger utenfor byene Verdal og Levanger. For eksempel er Skei spent på hva som skjer i Åsen når E6 blir lagt utenfor sentrum. Det kan føre til nedgang i omsetningen, noe som kan bli forsterket dersom det blir åpnet for å bygge forretninger på areal som blir liggende ved E6-krysset nord for Åsen.

– Hvis politikerne åpner for handel ved E6-kryssene må også vi forholde oss til det. Da er det et spørsmål hva vi gjør med butikken i Åsen sentrum, sier Torbjørn Skei.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du de andre podkastene


Coop-sjefen i Midt-Norge, Torbjørn Skei, om utviklingen i Verdal, en ny Obs på Innherred og utfordringene i Levanger sentrum.

Episode 19: To av disse fire blir ordfører etter kommunevalget i høst. Vi snakker om den politiske situasjonen i Levanger og Verdal.

Hvorfor vil ikke Helse Nord-Trøndelag bygge transportbru fra helikopterlandingsplassen? Hva skjer egentlig på sykehuset? Og vi har en etterlysning til den nye direktøren ved Stiklestad nasjonale kultursenter.

Om strukturdebatten ved Nord universitet? Hva skjer og hvorfor? Berger Verdal? Styrkes Levanger? Og hva skjer med avdelingene i Namsos og på Steinkjer?

Er det noen vits for verdalspolitikerne i å vedta et strengere regime enn det en store kalkprodusenten i Tromsdalen ønsker seg? Hva innebærer etappevis utbygging, og er det noen fordeler med det?

Ikke så mye om vækka som va, men mye om året som kommer i Levanger og Verdal. Blant annet en spådom om hvem vi tror blir de nye ordførerne etter valget 2019.

Spesialutgave fra Sør-Libanon. Jostein Hammer, Eli Sorte og Oddmund Musum om møtet med landet 30 - 40 år etter at de var der som FN-soldater og FN-personell. Libanons norgesvenn nummer en, Louis Assi er også med i podkasten.

 

Vi har med oss teaterfolkene Arnulf Haga og Nora Evensen og følger opp torsdagens lytring på Nord Universtitet. Historiske spel - fiksjon eller fakta?

 

E6 gjennom Levanger og Verdal. En vanskelig sak for våre lokalpolitikere. Vi er også innom Cittaslow i Levanger og budsjettet i Verdal.

 

Etter Industriens dag med Proneo-sjef Per Anders Folladal som gjest: Hvorfor lykkes Verdal som industrikommune? Hva kan Levanger lære av naboen?

 

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

 

Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

 

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

 

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?