#innspark (65)

Synes det er ekstremt trist at Verdal IL ikke har hatt et damelag i år. Nå bekrefter klubben at det skal etableres et nytt tilbud.

Podkast

Ingrid Borgen og Synne Aksnes gjester denne ukas episode av #innspark. De snakker om opprykkssesongen med KIL/Hemne. I tillegg blir det pratet om mangelen på tilbud for jentene som vil satse på fotball i innherredsområdet. Begge jentene synes det er trist og leit at det ikke har vært et lag høyere enn 4. divisjon på kvinnesiden i 2019.

– Det er ekstremt synd og dumt for de som har ambisjoner når eneste mulighet er 4. divisjon. Da må spillerne ut av Innherred, og det er ikke bare bare. Jeg håper at det blir noe etter hvert, sier Borgen.

– De som er 14-15 år og har ambisjoner om å nå langt må ut av området for å få et nivå å matche seg på. For å klare det må du ha foreldre eller noen andre rundt deg som må legge til rette for deg, tilføyer Aksnes.

Nå går det imidlertid mot lysere tider. Midlertidig styreleder i Verdal IL, Roger McKellar, bekreftet til #innspark under podkastinnspillingen mandag ettermiddag denne uken at Verdal skal etablere et nytt tilbud på kvinnesiden i 2020.

– Ja vi skal ha et seniorlag i 2020, sier McKellar til podkasten.

Dermed ser det ut til å bli med det ene året uten seniorlag for damene.

I tillegg er det bekreftet at Frode Strand blir trener for damelaget til Vuku. Det betyr at det mest trolig blir oppgjør mellom Verdal og Vuku i 4. divisjon også på kvinnesiden neste sesong.

Du kan også høre jentene snakke om opprykksfeiring, engasjerte supportere og hvordan det var å sikre opprykket mot sin tidligere trener og mye mer.

Du finner podkastene våre på Spotify, Itunes, SoundCloud, innherred.no/podkast og andre strømmetjenester.

Følg oss gjerne på Facebook og Twitter!

Hør hele ukas podkast øverst i saken!

Lytt til de andre podkastene våre her: