#innspark (68)

Et strålende år er forbi, men også dramatisk: – Det var bare flaks at vi ikke spilte kamp da det skjedde

Podkast

Det kunne blitt svært dramatisk da taket på AFAS Stadion kollapset i august 2019. Langsiden på stadion som har vært Jonas Svenssons hjemmebane siden overgangen til AZ Alkmaar fra Rosenborg i 2017 ble regelrett revet i to.

- Det handler nok om en kombinasjon av dårlig konstruksjon og mye vind, sier Svensson i ukas podkast.

Heldigvis for alle parter spilte ikke AZ hjemmekamp da kollapsen inntraff, så det kunne sett mye verre ut.

- Kollapsen skjedde en lørdag, mens vi skulle spille bortekamp søndag. Sett i ettertid var det bare flaks at vi ikke spilte hjemmekamp nettopp denne lørdagen, forteller verdalingen som er fast inventar på høyrebacken til AZ.

Han presiserer at selv om man kan se noe av ødeleggelsen på bilder, så alt enda verre ut da han fikk se kollapsen med egne øyne.

- Hele siden kollapset jo. Det ser skremmende ut på bilder, men da vi fikk se det i virkeligheten skjønte vi hvor ekstremt det var, og hvilke skader som faktisk kunne forekommet. Vi må bare være glad for at det ikke var kamp der den dagen. Det var som sagt bare flaks.

AZ-spillerne så for seg at stadionkollapsen ikke skulle ha all verdens betydning for høstsesongen i Æresdivisjonen.

- Når det første skjedde tenkte vi at det bare var å få vekk taket før hjemmekampen neste uke, men det viste seg å bli en lang prosess. Det tok vel fire måneder før vi var tilbake på vår egen hjemmebane.

Den ganske spesielle løsningen på AZ Alkmaars hjemmebaneproblem kan du høre Jonas Svensson fortelle om ti minutter ut i ukas podkast, som du finner øverst i saken!

Du finner podkastene våre på Spotify, Itunes, SoundCloud, innherred.no/podkast og andre strømmetjenester.

Følg oss gjerne på Facebook og Twitter!

Hør hele ukas podkast øverst i saken!

Lytt til de andre podkastene våre her: