Vækka som va

Ja absolutt, Levanger og Verdal har noe å lære av denne ordføreren.

Podkastpanelet Fatima Almanea, Roger Rein og Jostein Grande legger ikke skjul på at de er imponert over de resultater Stjørdal og ordfører Ivar Vigdenes leverer.  

Podkast

Hva er det med Stjørdal? Om kommuneøkonomi i Verdal, Levanger og Stjørdal. Vi prater med og om ordfører Ivar Vigdenes.


Lokalavisa har vært i Stjørdal og bedt ordføreren om oppskriften på en god økonomi. Det ble presentert med en slik overskrift i torsdagens Innherred:

Mens Levanger sliter, har naboene i Stjørdal bygd kulturhus til 700 millioner og satt en kvart milliard på bok.

Kommuneøkonomi og forskjellene mellom de tre nabokommunene er også teamet for denne ukas episode av podkasten «Vækka som va». Her har vi også tatt en liten prat med ordfører Ivar Vigdenes, som forteller med egen ord hvorfor de har lykkes såpass godt i Stjørdal.

Panelet Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein er også imponert over det de hører fra ordføreren i Stjørdal. De er ikke i tvil om at både Verdal og Levanger kan ha nytte av å se til Stjørdal for å lære av dem.

– Det er jo en «karåt» ordfører, men det har han vel rett til å være når han leverer så gode tall. Det er interessant å høre hvordan de har gått fram, sier Fatima Almanea.

– På Stjørdal har de fått til en holdning om at er det ikke mer penger, så er det ikke mer penger. Så de er de lojale mot det, sier Jostein Grande.

– Det viktigste funnet jeg ser her er at prosessene i Verdal og Levanger må være bedre enn de har vært. Levanger kan ikke fortsette med et overforbruk på en million kroner i uka, sier han.

Les også: Kommuneeksperten sier Levanger har mest å jobbe med. Men også Verdal og Stjørdal har sine faresignaler.

Les også: Dagens leder: Nå må de heller lete etter forklaringene. De kan godt begynne i Stjørdal.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her. En tredje mulighet til å abonnere finner du også på podtail.com

Her finner du alle podkasten


Hva er det med Stjørdal? Om kommuneøkonomi i Verdal, Levanger og Stjørdal. Vi prater med og om ordfører Ivar Vigdenes.

I ukas utgave diskuterer Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein ett år med korona, E6.-utbyggingen gjennom Innherred, samt betydningen det har at både Levanger og Verdal skifter kommunedirektører.

Levanger vel vil ha eventyrlig oppussing av det historiske Sjøbadet fra 1936. Thomas Selseth som er leder i velforeningen mener dette er byens fineste plass med et stort potensial som utfartssted og badeplass. Han er vår gjest.

Reguleringsplanen for Tromsdalen vedtatt i kommunestyret i Verdal mandag 15. juni 2020. I podkasten oppsummerer det vi har hørt og forklarer bakgrunnen for saken.

Situasjonen på Kværner Verdal. Vi har møtt verftsdirektør Erik Stiklestad og tillitsvalgt Stian Sagvold.

Hvordan blir sommeren 2020? Vi berømmer om initiativet om en fornøyelsespark i Levanger. Hvorfor vinner Høyre, og hvorfor går det på bekostning av KrF og Venstre? Vi er innom rikspolitikken og oppslutningen om partiene.

Episode 35 - om SNK, krisen i oljenæringa og lokalavisa Innherred som i helga fyller år.

Dagens gjest er Bjørn Arild Gram. Avtroppende ordfører i Steinkjer, påtroppende leder for kommunenes interesseorganisasjon KS. Han snakker blant annet om sine erfaringer om samarbeidet mellom Steinkjer, Levanger og Verdal.

I vækka som va har det vært kommunestyremøter både i Verdal og Levanger. Hva skjedde der og hva kan vi lese ut av det. Ørin nord, kobolt, Sjøgata og barnehager. Samt en tur ut i verden.

Aktuelt om sykehusdiskusjonen. Hvorfor ville noen flytte Steinkjers innbyggere til Namsos? Hvorfor sa ordfører Gram i Steinkjer noe den ene dagen, og angret seg dagen derpå? Hva betyr det at folk på Innherred står opp for sitt sykehus?

Dagens gjest er den nye daglige lederen i Levanger næringsforening, Arild Klokkerhaug. Vi snakker også om Sjøgata brygge og om det siste leserinnlegget fra Stiklestad.

Om Sp-sprekk i kommunestyret, skoleutbygging og kommuneøkonomi i Verdal. Ingen lett nøtt å knekke.

Vi er innom flere tema, men mest om sykehus. Er det en fordel eller en ulempe for Sykehuset Levanger når det nå går mot ett helseforetak i Nord-Trøndelag? Hvordan blir det å være underlagt St. Olav i Trondheim? Dagens panel: Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein.

Politikerne i Vinne vil bygge ut skolen i Vinne for 207 millioner kroner. En skole som de vet vil bli altfor stor i forhold til framtidig elevtall. Hvordan vil dette preget resten av skoleutbyggingene i Verdal?

De siste ukene har det vært mye diskusjon om spel eller ikke spel på Stiklestad i 2020 eller 2021. Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein har gjort seg mange tanker om hva som ligger bak høstens speldebatt.

De er blitt kalt «Knoll og Tott». Og selv om de til tider har syntes det har vært artig, går de ikke god for betegnelsen. Vi har møtt de avtroppende ordførerne i Levanger og Verdal, Robert Svarva og Bjørn Iversen.

Levanger og Verdal har fått nye ordfører. Gjestene i dagens podkast er Anita Ravlo Sand og Pål Sverre Fikse.

Vi oppsummerer debattmøtet mellom toppkandidatene i Verdal fredag 23. august 2019. Med i podkasten: Fatima Almanea, Jostein Grande og Roger Rein.

Vi snakker om Spelet om Heilag Olav som var i vækka som va. Bare ti tusen publikum så årets spel. «SNK underkommuniserer spelet i sin markedsføring», mener spelveteranen Leif Johannes Sagen. Han møter SNK-direktør Anne Marit Mevassvik i ukas podkast.

Hva nå Nord universitet? Vedtaket er gjort. Griper Levanger mulighetene som Nord gir dem? Og hva skjer med teaterutdanningen når den flyttes fra Verdal?

Coop-sjefen i Midt-Norge, Torbjørn Skei, om utviklingen i Verdal, en ny Obs på Innherred og utfordringene i Levanger sentrum.

Episode 19: To av disse fire blir ordfører etter kommunevalget i høst. Vi snakker om den politiske situasjonen i Levanger og Verdal.

Hvorfor vil ikke Helse Nord-Trøndelag bygge transportbru fra helikopterlandingsplassen? Hva skjer egentlig på sykehuset? Og vi har en etterlysning til den nye direktøren ved Stiklestad nasjonale kultursenter.

Om strukturdebatten ved Nord universitet? Hva skjer og hvorfor? Berger Verdal? Styrkes Levanger? Og hva skjer med avdelingene i Namsos og på Steinkjer?

Er det noen vits for verdalspolitikerne i å vedta et strengere regime enn det en store kalkprodusenten i Tromsdalen ønsker seg? Hva innebærer etappevis utbygging, og er det noen fordeler med det?

Ikke så mye om vækka som va, men mye om året som kommer i Levanger og Verdal. Blant annet en spådom om hvem vi tror blir de nye ordførerne etter valget 2019.

Spesialutgave fra Sør-Libanon. Jostein Hammer, Eli Sorte og Oddmund Musum om møtet med landet 30 - 40 år etter at de var der som FN-soldater og FN-personell. Libanons norgesvenn nummer en, Louis Assi er også med i podkasten.

Vi har med oss teaterfolkene Arnulf Haga og Nora Evensen og følger opp torsdagens lytring på Nord Universtitet. Historiske spel - fiksjon eller fakta?

E6 gjennom Levanger og Verdal. En vanskelig sak for våre lokalpolitikere. Vi er også innom Cittaslow i Levanger og budsjettet i Verdal.

Etter Industriens dag med Proneo-sjef Per Anders Folladal som gjest: Hvorfor lykkes Verdal som industrikommune? Hva kan Levanger lære av naboen?

Elin Aune er gjest i ukas podkast. Hun har klare og sterke meninger om utviklingen innenfor eldreomsorgen i Levanger. Aune håper at Verdal ikke følger Levangers eksempel.

Det blir kamp om topplassen i Verdal Arbeiderparti. Hvem trekker det lengste strået? Hva er oppskriften for lokale butikker som vil vinne kampen om kundene framover? Hvor handler vi våre varer om fem eller ti år? Og hvorfor?

Denne uka ble det kjent at Gomanbakeriet i Verdal legges ned. Verdalsordføreren er blant som har reagert sterkt på beslutningen fra Coop Industrier. I ukas podkast diskuterer vi saken. Hva skjer med Coops omdømme i Verdal, og hva kan vi vente av kooperasjonen framover? Var det riktig av Coop Inntrøndelag å fusjonere seg inn i Coop Midt-Norge? Det er noen av spørsmålene som diskuteres.

Verdal Teaterlag fylte 50 år 11. oktober 2018. Tor Haugmark har vært med helt fra starten. Karin Jektvik har skrevet jubileumsboka. De er gjester i Vækka som va. Ordførerne i Verdal og Levanger er skuffet over NAV som valgte å samlokalisere seg i Steinkjer. Vi tar diskusjonen om lokaliseringskamp på Innherre

Hva nå, trøndere? Det var spørsmålet salen og debattpanelet fikk servert på Røstad Scene torsdag 27. september. I dagens episode oppsummerer Jostein Grande og Roger Rein debatten sammen med professor Øystein Rennemo og stipendiat Espen Leirset ved Nord universitet.

I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.

I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?Lik Innherred debatt på Facebook