Duda og Roaas kan bli LHK-trenere

Izabela Duda (36) og Truls Roaas (32) lanseres som aktuelle trenerkandidater i kjølvannet av Jens Steffensens sorti i Levanger håndballklubb.
Sport

Torsdag ble det kjent at Jens Steffensen (45) er ferdig som hovedtrener i 2. divisjonsklubben. Se egen sak. Assistenttrener Hege Eggen Hov og sportslig leder Geir Tore Leira overtar ansvaret for treninger og kamper inntil klubben har funnet en midlertidig løsning. Dette i påvente av ansettelse av ny hovedtrener.

– Vi ser på flere alternativer, men jeg kan bekrefte at vi er i dialog med Izabela (Duda/Spiller på A-laget. Red. anm.) om en trenerrolle i klubben. Vi vil legge fram en plan etter mandagens styremøte, sier styreleder Bjørn Sivert Woll.

Legger kabal i helga

LHK-nestor Geir Tore Leira har steppet inn på kort varsel flere ganger tidligere som hovedtrener for A-laget i lignende prosesser, sist da Björn Blomquist først ble sykmeldt, deretter løst fra sin kontrakt som hovedtrener. Han er ikke aktuell som trener denne gangen. Det er imidlertid tidligere assistenttrener for LHKs tidligere hovedtrener Agust Johansson (fram til mars 2012): Truls Roaas.

– Kabalen blir lagt i løpet av helga. Jeg og Hege kjører øktene nå, og vi har i tillegg flere trener som er inne på de to treningsgruppene. Vi ønsker en intern løsning i første omgang og i den forbindelse er vi i samtaler med Izabela, Truls, Hege, Fredrik (Wollan/Rekruttrener. Red. anm.) og Velaug (Brenne Leira/Samboer til Geir Tore. Red. anm.), sier Leira.


LHK-trener sykmeldt

Jens Steffensen er sykmeldt i fire uker fra jobben som hovedtrener i Levanger håndballklubb.

– Ikke fornøyd

Han innrømmer langt på vei at styret og sportslig utvalg ikke har vært fornøyd med den sportslige utviklingen for A-laget i høst.

– Vi startet en prosess etter tapet mot Sverresborg og har jobbet steinhardt etter det, både med trener og spillere. Vi konkluderte med at vi måtte iverksette noen strukturelle endringer. Vi var heller ikke fornøyd med den handlingsplanen som ble lagt fram for å skifte kurs. Det ble selvfølgelig tøft for trenerne, sier Leira.

Per i dag har Fredrik Wollan og Velaug B. Leira hatt ansvaret for treningsgruppe to, og vært lagledere for henholdsvis LHK Jenter 18 og LHK2 i 3. divisjon.

– Vi skal blant annet fylle roller for fysisk trening, teknisk trening og kampledelse. Det er ikke kun én person som skal fylle alle disse oppgavene. Vi har startet en prosess, men vil nok ikke konkludere før over helga, sier Leira.

Skryter av spillerne

Både spillerne og klubben er nå innstilt på å legge uroa bak seg og starte på en ny frisk i neste seriekamp som er borte mot Strindheim onsdag neste uke. Leira skryter av måten de unge spillerne på A-laget har taklet motgangen.

– Jeg er imponert over ungjentene. De har vært reflektert og ryddig i sin måte å håndtere dette på. Samtidig har de vært tydelig om hva de forventer av lagledelsens håndballfilosofi. All ære til dem for det, sier Leira.

Verken sportslig leder, spillere eller styret har gitt opp opprykksdrømmen til tross for en poengfangst bak skjema i sesongåpningen.

– Vi hadde en bra flyt i august og september. Så ble Izabela og Maja (Nordseth) skadet, og Sara (Rønningen) var også ute i en periode. Vi hadde ikke forventet at vi skulle tape to kamper mot dem vi tapte mot, og muligheten for opprykk strammes seg betraktelig inn. Men muligheten er der fortsatt. Vi er veldig sulten på å nå målet om opprykk, sier Leira.