I møtet i komiteen for mennesker og livskvalitet denne uka skal handlingsplanen i temaplanen for lek, idrett og aktivitet i Verdal kommune rulleres. Deriblant også prioriteringen av spillemiddelsøknader.

Har fått ja

Siden sist har tursti i Vinne aktivitetspark, asfaltert ballflate på Verdalsøra ungdomsskole, skateanlegg samme sted og ishockeyanlegg i Forbregd/Lein alle fått tilsagn om spillemidler, og er følgelig ikke lenger på prioriteringslista.

Tas vekk fra prioritert liste

Stiklestad ILs planer om storstilt utbygging av Blommen skisenter er derimot tatt av prioriteringslista og flyttet til lista over fremtidige behov, siden prosjektet mangler såkalt idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning og søknad. Dette er en spillemiddelsøknad til ordinært anlegg.

Det samme gjelder Ness ILs planlagte BMX-løype og Bergshaugen velforenings planer om aktivitetsområde i Tullet. Disse to prosjektene er nærmiljøanlegg.

Nye søknader

Istedet er nye søknader om spillemidler føyd til på lista. Verdal orienteringsklubb har søkt spillemidler til nye turkart for Volhaugen, Vuku IL til den ferdiglagde kunstgressbanen ved Vukuhallen og den nye speakerboden og lagerrommet der, mens Verdal kommune har søkt om spillemidler til nytt kunstgressdekke på Coop-banen som også allerede er lagt.

Prioriteringene er foretatt i samarbeid med Verdal idrettsråd.

Hele lista

Fjorårets prioritering er for øvrig videreført, for å gi forutsigbarhet. Det betyr at lista ser slik ut: 1. Flerbrukshall på Verdalsøra barne- og ungdomsskole, 2. Svømmehall der, 3. Rehabilitering av skiskytterstadion i Vinne, 4. Sandvolleyballbanen i Vinne aktivitetspark, 5. Treningsalegg for friidrett ved Verdalsøra barneskole, 6. Kunstgressbane samme sted, 7. Rehabilitering av klubbhuset til Vinne IL, 8. Kunstgress på hovedbanen på sentralidrettsanlegget, 9. Vukuhallen, 10. Rallycross i Verdal motorsenter, 11. Lysanlegg i Verdal motorsenter.

På nærmiljøanlegg står nå fire søkere på lista, prioritert slik: 1. Hinderløype i regi av Øvre Brannan velforening, 2. Hinderløype i Mekken i regi av Garpa og Prærien velforening, 3. Asfaltert ballfelt i Vinne aktivitetspark, 4. Tennisbane i Vinne aktivitetspark